5.3.2014

American Museum of Natural History

Mä olen jo pienestä tytöstä saakka pitänyt Oulun yliopiston eläinmuseota älyttömän mielenkiintoisena paikkana, vaikka oon käynyt siellä jo ties kuinka monesti. Sen takia American Museum of Natural History on ollut mulle yksi iso unelma, ja eilen mä vihdoinkin pääsin sinne. 
Lähdettiin liikenteeseen heti aamusta, ja perille päästyämme todettiin, että tässä taitaa mennä aikaa. 22 dollarin hintaisella lipulla päästiin kiertämään kaikki pysyvät näyttelyt, eikä enempään kyllä olisi ollut aikaakaan. Antoisimpia juttuja meille olivat nimenomaan eläinnäyttelyt, sillä eri mantereiden kulttuureista kertoviin näyttelyihin tutustuminen olisi vaatinut jokainen oman päivänsä. Ehdittiin nimittäin nytkin viettämään tuolla kevyet kuusi tuntia. Tähän postaukseen kokosin muutamat lempparikuvani tuolta päivältä.


Etukäteen mä odotin, että olisin eniten ihastellut erilaisia kissaeläimiä ja apinoita, mutta Afrikan sorkkaeläimet vetivät kuitenkin pidemmän korren. Nuo kaksi ylintä kuvaa ovat mun suosikkeja koko joukosta. Ylimmästä tekisi mieli tehdä taulu. Näyttelyt oli toteutettu aivan upeasti, ikkunoihin tuijotellessa tuntui oikeasti siltä, että eläimet voisivat liikkua minä hetkenä hyvänsä, vaikka osa niistä oli täytetty jo sata vuotta sitten.


Afrikan eläimet olivat muutenkin näköjään kuvatuimpien joukossa meidän kamerassa. Jotenkin tuntui, että Hall of African Mammalsissa oli ehkä aidoin tunnelma koko museosta. 


Aasialaisista nisäkkäistä mieleen jäivät parhaiten tiikerit ja leopardit. Leopardien kohdalla mulla tosin meni selässä kylmät värret, kun tajusin niiden pistelleen poskeensa riikinkukon. :D


Tutustumisen arvoisia juttuja olivat myös näyttelyt ihmisen evoluutiosta, mineraaleista ja kivistä, jalokivistä ja Pohjois-Amerikan metsistä. Meteoriitteja unohtamatta. Ja dinosauruksia ja fossiileita. Minikokoinen sademetsä. Näyttely elämän monimuotoisuudesta. Valtamerten eläimistä. Ja sitten olivat vielä ne erikoisnäyttelyt, joista olisi pitänyt maksaa ekstraa. Kuusi tuntia tuolla riitti juuri ja juuri siihen, että tutustui eläimiin, jos haluaisi kiertää koko museon perusteellisesti, saisi aikaa varata päiväkausia.

Aivan mieletön paikka. ♥ 

8 kommenttia:

 1. Ihan mielettömiä kuvia! Yhdestä tai muutamasta eläinkuvasta saisi tauluna hauskan ja ei-niin-ilmeisen häämatkamuiston seinälle kun monessa kuvassa esiintyy "pariskunta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi, toi onmuuten aika hyvä idea! Pitääpä laittaa harkintaan... :)

   Poista
 2. Yksi kateellinen ilmoittautuu, aivan mielettömän upeita kuvia! :) Itselläkin olis haaveena joskus päästä näkemään tuo paikka, ehkä sitten joskus kun saan kerättyä matkarahat kasaan :D

  VastaaPoista
 3. Mahtavia lavasteita, hiukan kalpenee Suomen museot näihin verrattuna. Hah, tuli mieleen Night of the Museum -elokuva, melkein ootin pikku-ukkojen juoksentelevan tuolla eläinten seassa :D

  VastaaPoista
 4. Hei, mekin aiotaan käydä ensi viikolla tuolla! :) Odotan innolla!

  Minkälaista säätä siellä on ollut? Lähinnä ajattelin, että miten lämmintä vaatetta kannattaa pakata mukaan... Tarviiko toppatakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut nyt muutamaa astetta pakkasta, mutta oon pärjännyt nahkatakilla ja kerrospukeutumisella, pipo, hanskat ja kaulaliina on pop! Tietty sekin auttaa et on pysynyt melkein koko ajan liikkeellä. Ens viikolle on kyl luvattu kuulemma jo lämpimämpää säätä :)

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.