18.2.2014

Miten päästä yli kuivasta kaudesta?

Siitä, kun mä perustin ensimmäisen blogini ikinä on jo niin kauan aikaa, etten edes muista tarkalleen, mitä vuotta silloin elettiin. Pari vuotta bloggasin Livejournalin ja Vuodatuksen puolella hyvin epäsäännöllisesti, kunnes aloitin ensimmäisen blogini Bloggerissa maaliskuussa 2009 ja löysin oman tapani blogata. Siitäkin alkaa olla jo viisi vuotta. Mä olen siis blogannut noin kolmasosan elämästäni.

Pari vuotta sitten mulla iski eteen totaalinen stoppi inspiraation suhteen edellisen blogini kanssa. En vaan saanut itsestäni ulos tekstiä. Olin kiireinen työharjoittelun kanssa, ja viihdyin uuden suhteen myötä J:n kanssa enemmän kuin koneella. Tuolloin sain palautettua intoni aloittamalla kokonaan alusta ja perustamalla tämän nykyisen blogini. Puhtaalta pöydältä aloitettuani sain bloggaamiseen ihan uutta puhtia. Pitkään tämän blogin kanssa menikin kivemmin, kuin koskaan aiemmin blogiharrastukseni aikana. 

Nyt oon kuitenkin huomannut olevani taas saman ongelman edessä. Postaustahti on jo pitkään ollut ihan onneton, ja nekin postaukset, joita olen tehnyt, on usein olleet köykäisiä sisällöltään. Mikä siis neuvoksi? Mä en usko jatkuvaan uusien blogien perustamiseen, sillä vaikka viimeksi puhtaalta pöydältä aloittaminen oli ihan perusteltua, nyt tilanne on eri. Viimeksi mun elämä oli lyhyessä ajassa muuttunut tosi paljon ja halusin siirtää tietyt jutut pois muiden silmiltä, nyt sitä tarvetta ei ole. Ulkoasun uudistaminen taas ei mulle sinänsä anna mitään uutta puhtia tai inspiraatiota näin syvällä "suossa". 

Joku varmasti miettii nyt, miksi en vain lopeta? Onhan tosi moni muukin "pitkän linjan bloggari" lopettanut viimeisen vajaan vuoden aikana. Mä en kuitenkaan tahdo lopettaa, sillä bloggaus on mulle joka tapauksessa ollut tähän astisen elämäni antoisin harrastus. Oon saanut bloggaamisen kautta uusia ystäviä, kehittänyt taitojani valokuvauksessa ja kirjoittamisessa, saanut ja jakanut inspiraatiota, saanut mielettömästi tukea lukijoiltani. Oon saanut myös osani paskakommenteista, mutta niiden osuus ei ole mitään verrattuna siihen positiivisten juttujen määrän kokonaisuudessaan. Enkä mä vielä halua luopua siitä kaikesta positiivisesta, mitä mä blogin kautta saan.

Tällä kertaa mä siis päätin kokeilla puhtaalta pöydältä aloittamisen sijaan jotain muuta. Usein writer's blockista kärsiville suositellaan ihan tosissaan itsensä pakottamista kirjoittamaan edes jotain joka päivä, ilman liikaa itsekritiikkiä. Oon itsekin huomannutsen, että mitä pidemmän aikaa olen kirjoittamatta, sitä kriittisemmäksi tulen sen suhteen, mitä voin postata. Ja siinähän se tauko vain venyy. Vastaavasti silloin, kun postaan usein, kirjoittaminen on helppoa ja postaukset luontevia. Mä aionkin nyt muutaman viikon ajan kokeilla vähän vastaavaa, ja postata vähintään kolme kertaa viikossa. Osa postauksista on varmasti osalle lukijoista tylsiä, mutta mulla on tarkoitus palauttaa se kirjoittamisen into itselleni. Mikäli se ei tällä keinolla palaa, on pakko harkita lopettamista jo vakavasti. 

Toivottavasti jaksatte pysyä mukana kuivasta kaudesta huolimatta, te lukijat olette nimittäin yksi iso syy siihen, miksi tämä on niin pirun kivaa.

11 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Minun mielestäni ei kannata stressata liikaa siitä, kuinka usein tai mistä aiheesta kirjoittaa. Jos alkaa liikaa miettiä, että voinkohan kirjoittaa tästä ja onkohan tämä kaikkien mielestä tylsää, niin eihän siitä tule mitään.

  Toivon kyllä, ettet lopeta. Monta lempibloggariani on lopettanut, kun tauot ovat venyneet eikä kirjoitettavaa ole ollut niin paljon. Itse odottelen mieluummin postauksia pidempään kuin että bloggari lopettaa kokonaan. Olen seuraillut sinun blogiasi jo edellisen blogin aikaan. Nyt päätin vihdoin perustaa oman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot ollut mukana niin pitkään jo! Täytyypä käydä vilkuilemassa sunkin blogia :)

   Poista
 2. Nyt voin sopivasti tulla taas vinkumaan niitä "Kuukauden ostokset" -postauksia jos siis kaipaat täytettä postauksiin :D Mutta joo, tuo kirjoittamiseen pakottautuminen on tosiaan varmaan ihan hyvä tapa, varsinkin kun itsekin muistan miten pidemmät tauot blogin kanssa nostivat aina kynnystä paluupostaukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä koittaa taas ensi kuussa listailla ostoksia! :) Kivasti osuu häämatka samaan kohtaan niin heti eka kuukausi on sit ihan hävytön :D

   Poista
 3. Muutamassa blogissa on joku sellainen "teemapostaus" joka tulee tiettynä päivänä esim. focus on fashionin sallan blogissa lauantaikarkki :D Toki se pitää olla jokaisen bloggaajan oma juttunsa mutta jos sellaisesta saisi jotain uutta? Täytyy vaan ensin löytää se oma juttunsa josta sitten tekisi viikoittaisen/kuukausittaisen teeman tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää harkita, josko löytyisi jotain :)

   Poista
 4. Huomasin erään vanhan postauksesi tulleen kopioiduksi, joten ajattelin siitä ilmoittaa, koska teksti ja kuvatkin olivat ilmeisesti suoraan blogistasi kopioituja.

  Alkuperäinen postaus oli siis tämä: http://tiina-steps.blogspot.fi/2011/11/sushi.html

  Ja tässä on kopioitu: http://jennankengis.blogspot.fi/2014/02/miten-tehda-sushia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun ilmoitit asiasta! Valitettavasti tää ei ole edes ensimmäinen kerta, kun postauksiani kopioidaan...

   Poista
 5. Mulle on käyny ihan samalla tavalla, ei vaan löydy mitään mistä kirjottaa ja sitten se blogin pitäminen jää. Harmillista, mutta kait se vaan on elämää. Mutta älä nyt vaan lopeta kun kerrankin löysin sun blogin ja on ollu mukava seurata tätä :) Kyllä ne lukijat jaksaa lukea "tylsiäkin" postauksia, ja usein se tylsyys on vaan omassa päässä :D Tsemppiä! :)

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.