9.1.2014

Testissä Henri Alenin #soosi

Jee, netti toimii taas kunnolla! Varmaan viikon verran meillä on ollut isoja ongelmia netin kanssa, kun surffaamaan pääsi vain aikaisin aamulla, ja vähän ajan päästä mitkään sivut ei enää latautuneet kunnolla ilman tunnin odottelua. Silti mekin onnistuttiin kuulemaan Henri Alenin #soosista. Ja pitihän se ottaa testiin.

Henri Alenin tomaattikastike

Yksi purkki Mutti-tomaattimurskaa, tai muuta "hyvänmerkkistä" murskaa.
Yksi pieni sipuli
Kaksi pientä valkosipulin kynttä
0,6 desilitraa oliiviöljyä
0,5 teelusikallista sokeria
(appelsiinin kuorta ja punaviiniä 0,5 desilitraa)

IMG_2912

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden.

2. Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu... Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoita koko ajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. (Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua.) Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!

Meillä tomaattikastike sekoitettiin pastan ja naudanjauhelihan joukkoon ja päälle heitettiin tuoretta basilikaa ja mozzarellaa. Hauduteltiin joka kohdassa varmuuden vuoksi vielä vähän ekstraakin. Ja entäs se lopputulos? Aivan järkyttävän hyvää! Huomenna aiotaan testata soosia vielä lasagneen.

Joko teillä on testattu soosi?

2 kommenttia:

  1. Yks päivä tätä ohjetta mietinkin ja nyt aion sen tehdä :) laitoitko sä tota punkkua siihen vai jätitkö pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitettiin punkkua. Ollaan ehditty testaamaan tuo nyt myös ilman punkkua, ja punkun kanssa oli ehdottomasti parempaa :)

      Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.