25.11.2013

Step by Stepin periaatteet

IMG_2548

"Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista."

Löytö-blogista alkanut haaste on nähty jo monissa blogeissa, ja ajattelinpa minäkin heittää lusikkani soppaan. Tässä siis tulevat Step by Stepin periaatteet. Haasteessa toivottiin myös kuvaa bloggaajasta, joten ohessa muutama kiva otos, jotka Sita nappasi eilisellä kahvihetkellämme.

YLEISET
Step by Step on minulle ennen kaikkea harrastus. En halua blogata työkseni, enkä halua osaksi portaaleita. Tämä näkyy myös siinä, että päivitystahtini on kohtalaisen eläväinen. Kun muu elämä on kiireistä tai raskasta, päivitystahti on harvempaa. Kliseisesti sanottuna blogi on vain minua itseäni varten, mutta lukijoilta saatava palaute sekä yleinen interaktiivisuus ovat iso osa bloggaamisen viehätystä. Olen blogin kautta myös tutustunut mahtaviin tyyppeihin, joista osasta on tullut myös ystäviäni.

Jaan blogissani pääsääntöisesti sellaisia asioita, jotka voisin kertoa kenelle tahansa kadulla vastaan tulevalle ihmiselle. Läheisistäni en puhu kovinkaan tarkasti, sillä haluan suojella heidän yksityisyyttään. Esimerkiksi nimiä en mainitse ilman lupaa. Aiheet pyörivät tyylissä, kauneudessa, matkailussa ja viihteessä. Blogini on kliseinen esimerkki lifestyle-kategoriasta, mutta ainakin se on näköiseni. Yleisen fiiliksen haluan pitää positiivisena, mutten teennäisenä. Tämä tarkoittaa sitä, että sanon myös suoraan sen, kun jokin mättää. Blogi antaa mulle myös mukavaa vastapainoa toimittajan hommille sekä koulutyölle. Kuvaustaitoni ovat myös kehittyneet tässä vuosien aikana pitkälti blogini ansiosta.

IMG_2550

ULKOASU JA KUVAT
Haluan pitää blogini ulkoasun selkeänä ja käytännöllisenä. Esimerkiksi sivupalkista löytyvät ylimpänä ne yleisimmin kaivatut jutut, alempaa ne, jotka kiinnostavat pienempää porukkaa. Kyllästyn ulkoasuun kohtalaisen usein, ja väsäilen sitten jotain piristystä, suurempaa tai pienempää. Tällä hetkellä en ole aivan täysin tyytyväinen blogin ulkoasuun, sillä bannerin ja blogilista- ym. painikkeiden kuvien taustassa on jokin häikkä, jota en ole saanut vieläkään korjattua, kun en löydä ratkaisua. 

Pyrin siihen, että kaikki blogini kuvat ovat omiani. Mikäli lainaan kuvia muualta, pyrin lainaamaan vain ns. luvallista materiaalia, kuten tuote- tai promokuvia, jotka on tarkoitettu jaettaviksi. Mainitsen lainaamistani kuvista myös lähteet. Kuvaan blogini kuvat pääosin Canon EOS 6D -kameralla, johon meiltä löytyy myös muutama objektiivi lisää. Puhelinkuvia näkyy blogissani vain harvoin. Asukuvien kuvaajana toimii yleensä J, tarkoilla ohjeilla varustettuna. 

KOMMENTOINTI JA LINKIT
Käytän blogissani kommenttien valvontaa, lähinnä suodattaakseni pois ulkomaalaisilta sivuilta tulevat spämmikommentit. Kommenteista julkaisuun pääsevät kaikki asialliset viestit, myös ne kritiikkiä sisältävät. Sensuuri iskee asiattomiin haukkumiskommentteihin, joita nykyään onneksi tulee vain harvoin. En myöskään julkaise kommentteja, joissa arvostellaan sivullisia henkilöitä.

Linkitän blogissani mm. suosikkiblogeihini, joista muutama löytyy sivupalkista. Linkkaan myös aina esimerkiksi haasteiden alullepanijoiden blogeihin tai sellaisiin blogieihin, joista olen saanut postausidean. Teen silloin tällöin myös kollaaseja, joiden tuotteisiin linkkaan myös. En kuitenkaan käytä affiliate-ohjelmia, joten linkkieni klikkaaminen on "turvallista" siinä mielessä, etten itse hyödy niiden kautta tehdyistä tilauksista mitään.

IMG_2558

YHTEISTYÖT
Kuten jo todettu, blogi on minulle ennen kaikkea harrastus. En halua mukaan portaaleihin enkä käytä affialiate-ohjelmia. Silloin tällöin saatan kuitenkin toteuttaa joitain yhteistyöpostauksia. Lähden mukaan vain sellaisiin juttuihin, joista koen olevan mahdollisesti jonkinlaista hyötyä tai inspiraatiota lukijoille. Yhteistyöpostausten ensimmäinen lause kertoo, että kyseessä on postaus, joka on toteutettu yhteistyössä jonkin mainostajan kanssa. Lisäksi kaikki yhteistyöpostaukset löytyvät Yhteistyö-tunnisteen alta.

Millaisia periaatteita teillä on blogeissanne?

3 kommenttia:

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.