24.9.2013

3X11

Haasteen säännöt
- Kiitä haastajaa
- Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 faktaa itsestään.
- Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
- Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
- Heidän pitää valita 11 bloggaajaa.
- Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
- Ei takaisin haastamista.

Kiitokset haasteesta, Enni!

11 faktaa

1. En juo kahvia lainkaan ja teetäkin harvoin. Olen kuitenkin koukussa Coca-Cola Zeroon. Kaakaoaddiktiostani pääsin puolen vuoden lakon avulla. Sen jälkeen olen juonut kaakaota vain muutaman kerran tässä kolmen viikon aikana, kun ennen saattoi mennä kolmekin kuppia päivässä.

2. Mä olen todella hankalaa leffaseuraa, sillä olen todella tarkka tietyistä jutuista. Karkit ostetaan muovipussiin, paperikarkkeja ei pussiin oteta. Leffaan mennään ajoissa niin, että ehtii katsoa trailereita. Paikat salista pyritään valitsemaan niin, että paikan, rivin ja salin numerot mätsäävät jollain tavalla, parasta on, jos saa "täyden rivin", esim. Sali 5, Rivi 5, Paikka 5. Ennen leffan alkua sihautetaan limsapullot ja riisutaan takit, eikä leffan aikana puhuta tai vilkuilla puhelinta.

3. En ole koskaan maistanut tupakkaa.

4. Olen kaukana viherpeukalosta, mutta oon ylpeä siitä, että edellisen asukkaan jättämä kukkapenkki kukoistaa (tai siis, kukoisti kesällä) vielä toisenkin kesän jälkeen, vaikka Senni on kaivellut sitä aika ahkerasti. Itse ollaan kylvetty ko. penkkiin myös herneitä (saatiin jopa satoa!) ja auringonkukkia, jotka on nyt parhaimmillaan. Kesällä saatiin omasta penkistä myös muutama mystinen salaatinlehti.

IMG_2114

5. 4-vuotiaana mulla todettiin astma ja kissa-allergia, koira-allergian suhteen arvot oli just siinä rajalla. Nykyään oireita aiheuttaa enää home ja kovat pakkaset tai helteet.

6. Muuttaessani ekaa kertaa omilleni mulla ei ollut edes hiuslakkaa tai muotovaahtoa, ja meikkipussin sisältökin koostui lähinnä meikkipuuterista, ripsarista ja huulikiillosta. Nykyään kosmetiikkaa onkin sitten jo laatikkokaupalla.

7. Olen naurettavan onnellinen uudesta pyörästäni. Ennen pyöräilin joka paikkaan, mutta sen jälkeen, kun entinen pyöräni varastettiin kaksi vuotta sitten, käytössä on ollut vain isäni pyörä, joka on mulle aivan väärä kokoinen ja aiheuttaa selkäkipuja, ja mummuni lähemmäs 30 vuotta vanha pyörä, jonka liikkuvuudessa olisi toivomisen varaa. Viime kuussa ostin kuitenkin vihdoinkin kunnon pyörän, ja nyt kelpaa taas pyöräillä!

8. Pelkään ihan tuhottomasti hämähäkkejä, ampiaisia ja käärmeitä sekä neuloja. Oon pyörtynyt verikokeessa ja alkanut itkeä ruokapöydässä, kun terassilla ruokaillessa en päässyt karkuun lautasellani pörräävää ampiaista.

9. Ala-asteiden pihat välituntien aikaan aiheuttaa mulle edelleen kylmiä väreitä ja ahdistuksen tunnetta alitajunnassa.

10. Olen muuttanut elämäni aikana ainakin 12 kertaa, joista viimeiset kuusi kertaa vuoden 2008 jälkeen. Lyhimmillään olen asunut yhdessä osoitteessa kuukauden.

11. Tulevaisuudessa haluaisin kasvattaa lemmikkikatrastani vielä ranskanbulldogilla ja yhdellä kissalla, jonka ottaisin eläinsuojeluyhdistykseltä. Ranskiksessa tosin mietityttää kovasti rodun terveysongelmat.

Ennin kysymykset:

1. Mikä oli lempiohjelma lapsena?
- Tykkäsin paljon mm. Prätkähiiristä, Kaukametsän pakolaisista, Vili Vilperistä ja Alfred J Kwakista. Erityistä paikkaa mun muistoissa pitävät kuitenkin Nalle Luppakorva, Rölli, Pelle Hermanni ja Muumit.

2. Mitä työtä et osaisi/haluaisi tehdä, miksi?
- Vaikka iso osa mun suvun naisista on hoiva-alalla, mä en itse koskaan pystyisi siihen. Aivan liian raskasta työtä mulle, niin henkisesti kuin fyysisestikin. En halua olla vastuussa muiden hyvinvoinnista ammattini puolesta.

3. Mitä odotat tulevalta joululta?
- Joulukuusta! Mä olen jo kahtena jouluna koittanut suostutella J:tä siihen, että hankittaisiin oma kuusi, mutta vielä ei ole onnistanut. Tänä jouluna se saattaisi jopa suostua!

4. Mikä on paras keinosi rentoutua, jos oot stressaantunut?
- Jos stressi on luokkaa raivostus, menen saunaan ja otan sellaiset löylyt, että heikompia hirvittää ja nahka käristyy. Jos taas stressi on luokkaa ahdistus, laitan aivot narikkaan ja uppuodun hyviin leffoihin tai tv-sarjoihin. Nuorempana luin, mutta jostain syystä kirjat ei enää yhtä vahvasti saa vietyä ajatuksia pois stressistä.

IMG_2105

5. Missä asiassa haluaisit olla parempi?
- Haluaisin olla järjestelmällisempi ja parempi "kodin hengetär", hyvä kokkaamisessa ja kodin siistinä pidossa. Mutta tässä 23 vuoden aikana oon toisaalta alkanut hyväksyä senkin, että musta ei koskaan tule sellaista ihmistä, joka nauttisi siivoamisesta tai ruoan laitosta.

Olisi myös mahtavaa osata ratsastaa kunnolla. Mä olen ratsastanut 6-vuotiaasta alkaen lukion toiselle luokalle asti suhteellisen aktiivisesti, mutta nyt on päässyt kulumaan jo kaksi vuotta siitä, kun olin viimeksi hevosen selässä.

6. Mitkä on sinun vahvuudet ihmissuhteissa? 
- Äiti sanoo, että mulla on taito kuunnella ja rauhoittaa ihmisiä olemuksellani. Itse taas näkisin vahvuuksinani sen, että pysyn ystävieni rinnalla tosi rankkojenkin juttujen aikana, ja mulle voi puhua asioista tietäen, että mä en tuomitse enkä keroo eteenpäin.

7. Mikä oli hauskin leikki lapsena?
- Kirkonrottien ja hippojen ohi menivät kirkkaasti ihan vaan metsäretket kavereiden kanssa. Lähimetsässä oli mm. Apinapuuksi ristitty kuusi, jonka luona käytiin usein eväsretkillä. Jossain vaiheessa metsän omistaja oli kaatamassa ko. kuusta, mutta naapuruston lapset vei puun luo kirjeen, jossa pyydettiin, että leikkipaikka säilyisi.

8. Mitä asiaa et halua katua vanhana?
- Mä haluaisin yleensäkin elää elämäni niin, etten katuisi omia tekemisiä tai tekemättä jättämisiäni. Toistaiseksi olen onnistunut ihan hyvin, sillä vaikka asiat ei olekaan aina menneet hyvin, olen aina oppinut jotain tai muuten kasvanut ihmisenä vahvemmaksi.

9. Haluaisitko mennä iholla-sarjaan tai bb-taloon? Miksi/miksi et?
- Oman arjen säännöllinen kuvaaminen voisi olla tosi mielenkiintoista, mutta en koskaan haluaisi nauhoja julkisiksi. BB-talossa oleminen voisi olla sekin mielenkiintoinen kokemus, mutta mulla menisi hermot yksityisyyden puutteeseen alta vuorokauden. Ja siinäkin on se julkinen puoli, jota en ikinä haluaisi mukaan.

10. Mikä on lempparijuttu kotona? (jos mahdollista, ota kuva siitä myös)
- Meidän kodin keskus on ehdottomasti meidän olohuoneen sohva. Iso, pehmeä ja oranssi. En olisi ikinä uskonut, että sietäisin oranssia sohvaa kotonani, mutta tämä on vaan ihana ♥

IMG_2103

Tykkään kovasti myös niistä muutamista uniikeista jutuista, joita meillä on, kuten J:n tekemästä arkusta ja isäni 20 vuotta sitten tekemistä yöpydistä makuuhuoneessa.

11. Mikä on suhteesi musiikkiin?
- Kuuntelen musiikkia päivittäin. Huudatan vanhaa poppia ja rockia iPodista lenkeillä ja hoilaan SuomiPopin biisejä autolla ajaessani, mutten itse osaa soittaa mitään. En yleensä oo ollenkaan perillä uusimmista hittibiiseistä, vaan löydän ne yleensä vasta pari vuotta muiden jälkeen.

Omat kysymykset:

1. Mikä kirja on viimeksi pysäyttänyt sinut ja miksi?
2. Kenen bloggarin vaatekaapin huolisit mieluusti itsellesi?
3. Vuoden paras leffa? Miksi juuri tämä?
4. Suurin teini-iän fanituksesi kohde?
5. Jos saisit tilaisuuden keskustella jonkin edesmenneen, tunnetun ihmisen kanssa, kuka olisi keskustelukumppanisi ja mistä puhuisitte?
6. Mikä on bravuurisi keittiössä?
7. Mikä on kivoin kotityö? Entä kamalin?
8. Lempiasiasi syksyssä?
9. Biisi, joka saa sinut tanssimaan aina? Linkitä toki tähän!
10. Järvi, joki vai meri?
11. Suosikkipaheesi?

Haastetut (anteeksi, vähemmän kuin 11):

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kiitos kun teit tämän! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät kysymykset! Miepä vastailen kun ehdin!

  Juuri viime viikolla kaverin kanssa kuunneltiin youtubesta lastenohjelmien tunnareita. :D mie oon aina luullu sen olevan Kaukometsän pakolaiset xD kummikarhut, pilipalipilotit (jossa oli baloo karhu) oli noiden samojen kuin sun lisäksi lemppareita. :)
  Oon myös samaa mieltä tuosta leffakäyttäytymisestä; limsojen sihautus ja muiden juttujen aukasu valmiiksi ja sit hiljaa leffan aikana. :) se on ärsyttävää jos takana istuva ei voi olla heiluttamatta jalkaansa, vaan "potkii" edessä istuvan selkänojaa tietämättään. Mulle ei oo näin käyny mutta näin erästä naista ottavan se päähän, että sano siitä peräti kaks kertaa sille pojalle siitä :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy tunnustaa, että mokasin itse maanantaina leffassa. Ajattelin, et en halua ostaa makuunista koko pussillista karkkia, vaan ostan vain suklaapatukan, ja päädyin Kinder Buenoon. Trailereiden aikana tajusin sitten, että en paljon rapisevampaa herkkua olisi voinut valita, ja oli pakko syödä koko patukka ennen leffan alkua, etten häiritse rapistelullani muita :D

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Mulla jää nämä tosi usein roikkumaan, vastaan kyllä aina kysymyksiin mutta sitten en pääse julkaisuun asti :D Ehkä tällä kertaa.

  ps. Toivottavasti saatte tänä jouluna joulukuusen! Kuulosti kyllä siltä ettette oo ihan vielä päässeet keskustelun tasolle kuusesta, vaan lähinnä elättelet vielä toiveita... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan itseasiassa keskusteltu sen verran, että enää ei tullu suoraa kieltoa :D Hidasta väsytystaistelua ;)

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.