25.7.2013

Sirkus Finlandia 2013 ja parhaat ruudut

Pääsin maanantaina vaihteeksi harjoittelemaan valokuvausta "hitusen" haastavammissa olosuhteissa. Käytiin J:n kanssa tsekkaamassa Sirkus Finlandian tämän vuoden tarjonta,  kun mun piti kuvata yksi osa työjuttuja varten, ja täytyy sanoa, että show oli parempi kuin viimeksi näkemäni. Vähän jäi harmittamaan, että mukana oli vain Canonin 35mm f/2 ja 50mm f/1.4 objektiivit, kun meidän paikat sattuikin vähän kauemmas kentältä kuin luulin. Olin sitten röyhkeä ja liikuin jonkin verran paikaltani, että pääsin lähemmäs.

Ja kyllä sitä osa kuvista onnistuikin ihan kivasti, vai mitä?

IMG_0371

Perinteiset sirkusherkut. Hattara ja popparit puoliksi!

IMG_0389

Melanie Chy on jo kolmannen sukupolven sirkustaiteilija, joka temppuili käsiensä varassa tuossa motskarin päällä.

IMG_0547

Azzario Sisters oli syy siihen, miksi tuonne mentiin, olin aiemmin päivällä käynyt haastattelemassa eitä, ja nyt sit kuvasin. Nämä plikat on pikkuisen kovassa tikissä, esitykseen kuului mm. päällä seisontaa toisen pään päällä, ja tikkaiden kiipeämistä samaan aikaan, kun toinen seisoo yhdellä kädellä toisen pään päällä. Nää sisarukset tulee muuten suvusta, jossa on sirkustaiteilijoita jo kahdeksassa polvessa. Nyt sattuivat olemaan vielä samalla kiertueella kuin vanhempansa, jotka esiintyvät Jose Michel Clowns -ryhmässä.

IMG_0702IMG_0724IMG_0708IMG_0740

Ja nämä kaksi viimeistä, Jose Michel Clownsin klovneista otettua kuvaa on kyllä mun lemppareita koko satsista. Etenkin tämä ihan viimeinen, jossa herra sattui katsomaan just oikealla hetkellä kameraan.

Tuolla tuli taas opittua paljon uutta oman kameran käytöstä, kun olosuhteet tosiaan olivat aika vaikeat, kun kuvia ei päässyt ottamaan juuri sieltä, mistä halusi, ja valaistuskin heitteli ihan ääripäästä toiseen, kuten tuossa viimeisessä kuvassa, jossa kasvot jäävät hatun varjoon, mutta kirkas valo valkoista paitaa ja lattiaa vasten aiheuttaa sit toisenlaisia ongelmia.

Onkos muut käyneet tänä vuonna sirkuksessa? Mitä tykkäsitte?

10 kommenttia:

 1. Huikeita kuvia!Tykkään <3

  VastaaPoista
 2. Tosi onnistuneita kuvia! Ja kieltämättä aika karmivat olosuhteet valokuvaamiselle mutta hyvin onnistuit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! On siellä aika iso kasa niitä ihan hirveitäkin ruutuja muistikortilla :D

   Poista
 3. Tosi onnistuneita kuvia, ei siinä, mutta hitto että noi klovnit on pelottavia!! HYYY!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen mahdollisia painajaisia :D

   Poista
 4. Todella kauniita kuvia! :) Niistä todella välittyy tuo sirkusmeininki ja se tunnelma. :) Mie en ole ehtinyt tänä vuonna sirkukseen ollenkaan, mutta reilu vuosi sitten kävin sellaisessa kauhusirkuksessa Espanjassa ja se oli kyllä unohtumaton kokemus. Tein siitä silloin postauksenkin. Laitankin tähän linkin, jos vaikka haluaisit käydä lukemassa. Kauhusirkuksessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On varmasti kyllä ollut hieno kokemus tuo kauhusirkus, käynpä lukemassa postauksen :)

   Poista
 5. I can see the circus magic :)

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.