2.1.2013

Tavoitteet vuodelle 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet? Muutama uuden vuoden tavoite, suurin osa omaa hyvinvointia edistämään, mutta pari myös J:n elämää helpottavaa tavoitetta tuolla lopussa. Pieniä, realistisia juttuja. Kuvituksena vähän Illinsaaren maisemia.

IMG_5287


Luen enemmän.

Luin nuorempana tosi paljon, mutta AMK-aikoina se harrastus jäi. Vuoden 2012 aikana aloin jo pikkuhiljaa elvytellä lukuintoani. Nyt en voi olla miettimättä, miksi ihmeessä kirjojen lukeminen jäi vähemmälle alunperinkään.

Jatkan säännöllistä salilla käyntiä.
Liikunta tuntuu edelleen usein pakkopullalta, ja siihen haluan saada aikaan muutoksen. Lenkkeily Sennin kanssa on jo kivaa, mutta salilla mun pitäisi vielä päästä eroon turhasta itsekritiikistä tyyliin "Voi hitto enhän mä voi mennä tohon viereen nosteleen painoja kun toi toinen tos vieres nostaa paljon isompia". Tavoitteena on edelleen kolme salikäyntiä viikossa.

Muutan ruokavaliotani terveellisempään suuntaan.
Eli opettelen kokkaamaan jonkin aivan uuden ruokalajin, vähennän leivän syöntiä ja lisään kasvisten määrää ruokavaliossani. Aloitan myös herkkulakon (ei karkkia, jäätelöä, makeita leivoksia, keksejä ym., paitsi esimerkiksi syntymäpäivillä se yksi pala kohteliaisuudesta) 7. tammikuuta ja jatkan lakkoa juhannukseen asti. Ennen kaikkea syön säännöllisemmin. Tällä hetkellä ruokarytmi repsahtaa heti, kun jään yksin kotiin.

En enää ole kiltti oman jaksamiseni kustannuksella.
Eli opettelen sanomaan ei silloin kun se on tarpeen. Jos jo valmiiksi on kipeä, kiireinen ja väsynyt, ei siihen lisäksi ole mikään pakko ottaa kolmea työkeikkaa tiukalla aikataululla. Sama koskee esimerkiksi lomareissuja ja pyhäpäiviä. Silloin ei tarvitse edes katsoa työsähköpostia, jos niin on etukäteen päättänyt.

IMG_5289 


Olen järjestelmällisempi ja tehokkaampi erityisesti ajankäytön suhteen.

Nykyään tuntuu, ettei saa oikein mitään aikaan. Vähän suunnitelmallisuutta peliin, kalenteri ahkeraan käyttöön ja unirytmi kuntoon.

Opettelen lisää valokuvausta.
Ihan vaan koska se on kivaa, ja nykyisellään koen jatkuvaa kateutta esimerkiksi taitavampia bloggareita kohtaan. Lisäksi olisi kiva oppia käyttämään photoshoppia entistä monipuolisemmin.

IMG_5297


Passuutan J:tä vähemmän.

Mulla on paha tapa pyytää J:tä tuomaan millon mitäkin "kun sä nyt oot siinä lähempänä" "kun mä en nyt voi koska X" jne. Lupaan vähentää tätä ärsttävää tapaa.

Siivoan enemmän jälkiäni.
Olen maailman laiskin siivoaja. Ei vaa yksinkertaisesti nappaa, ja mulla jääkin aina tavarat lojumaan just siihen mihin satun ne laskemaan ja meidään makkarissa kyllä tietää kumpi on mun puoli, kun mun puolen lattialta löytyy aina vaatteita. Olen jo jonkin verran parantanut tapojani tämän suhteen, mutta jatkan parannusta edelleen!

Millaisia tavoitteita teillä on uudella vuodelle?

12 kommenttia:

 1. Minäkin passuutan siippaani ihan älyttömästi! Joskus kun pyydän sohvalla maatessani jotakin, niin heti perään tulee ajatus, että miksen voisi itse käydä hakemassa, miksi pitää toista hyppyyttää? Toivottavasti molemmat onnistutaan parantamaan tapojamme tämän suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! :D Se sohva vaan on petollisen mukava :D

   Poista
 2. tää ei nyt liity postauksen aiheeseen mitenkään mut; säki oot vissiin Iistä kotoisin? mistä päin sieltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Paljasjalkainen" iiläinen mä en ole, mutta muutettiin perheen kanssa Iihin vuonna 2002, just ennen kuin aloitin yläasteen. Ja Illissä asuin ja siellä käynkin edelleen aika usein :)

   Poista
 3. Itsellä on myös tavoitteena tuo elämäntaparemontti ja sen mukana painon pudotus. Toivottavasti saan pidettyä draivin yllä, tuntuu että tämä on joka vuoden alun tavoite :S Mutta hyvillä mielin koitokseen!

  Vielä pitää kehaista sun blogia kokonaisuudessaan. Olen taka-alalla seuraillut jo vanhaa blogiasi ja sen päättymisen jälkeen tällä puolella :) Mukavaa lukemista ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä askeleista se lähtee! :) Niin se on itselläkin tehnyt.

   Ja kiitoksia, mä hämärästi muistankin, että oot kommentoinut sinne vanhankin blogin puolelle :)

   Poista
 4. Ai hitsi, kun ois itsekin saanut moista suunnitelmallisuutta aikaiseksi ja vielä pysyis niissä!

  Täytyypä miettiä, mitä sais itse aikaiseksi, mutta hirveesti tsemppiä sulle!
  Kiva lukea vuoden päästä tulosta :)- sillä minulle on tullut vaikutelma että olet päättäväinen ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se vielä myöhäistä ole ;) Ja päättäväisyys mulla riippuu hyvin pitkälti aiheesta aina :D

   Poista
 5. Millä salilla käyt ja suosittelisitko sitä toiselle salikompleksia sairastavalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn BeautyCenterillä Saaristonkadun ja Aleksanterinkadun kulmassa, ja voin kyllä suositella, suht rauhallinen ja pelkästään naisille tarkoitettu sali. Teitty nyt vuoden alussa on aina vähän enempi porukkaa :)

   Poista
 6. Joo tiedän tuon salin ja se ehkä pelkästään naisille tarkoitettuna olisikin ykkösvaihtoehtoni, mutta siinä tökkii parkkimaksut - kuukausimaksu käytännössä tuplaantuisi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä auto vähän kauemmas ja kävele loppumatka? :) saat alkulämmittelyn samalla. Tai mene iltaisin kuuden jälkeen?

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.