24.1.2013

Läskin alla on ihminen

Netti on pullollaan keskusteluita siitä, miten ylipainoisen tulisi pukeutua, käyttäytyä, liikkua, olla ja syödä niin, ettei ällöttäisi muita. Lihavien pitäisi hävetä itseään, ajatella muitakin ja piilottaa itsensä, kunnes ovat laihtuneet normaalipainoisiksi. Kun sitten kysytään, miksei lihava saisi olla tyytyväinen itseensä ja pitää itseään kauniina, vastaus on, että no kun se on ihan hirveän epäterveellistä. Ja onhan se nyt aivan kamalaa, miten verovaroja käytetään läskien terveydenhuoltoon, kun heillä kaikki vaivat johtuvat tasan tarkkaan siitä itseaiheutetusta ylipainosta. Vaikka kyse olisi murtuneesta sormesta tai haavasta, ylipaino se on senkin takana. Ylipainohan on ainoa itseaiheutettu terveysriski, joka syö verovaroja. Hoikkia naisia syrjitään, kun plussakokoisten vaatemallistoja on olemassa enemmän, kuin esimerkiksi lyhyille naisille suunnattuja, ja ne vielä nimetään positiivisesti.

IMG_5335 

Olen suurimman osan elämästäni saanut tietyiltä tahoilta kuulla olevani läski, lihava, ylipainoinen, itsekäs sohvaperuna ja niin edelleen. Olen moneen kertaan sanonut bloginikin puolella, että olen aivan täysin tietoinen siitä, että minulla on ylipainoa, mutta silti jotkut kokevat tarvetta muistuttaa minua siitä jatkuvasti. Mulla on peili ja vaaka, mä saan muistutuksen siitä päivittäin ilman muiden huolehtimistakin. Olen tyytyväinen itseeni, ja löydän itsestäni kauniitakin piirteitä. Ymmärrän, ettei ulkonäköni kaikkia miellytä, ja ymmärrän ylipainon terveysriskit. Olen kuitenkin pyrkimässä ylimääräisistä kiloista koko ajan eroon. Hitaasti kyllä, mutta tarkoitus onkin muuttaa elintapoja pysyvästi, eikä hakea apua pikadieetistä.

IMG_5369

Vaikka nykyisen blogini puolelle ei suoraan näitä haukkumiskommentteja jatkuvasti tulekaan, on joku ilmeisesti ottanut elämäntehtäväkseen linkata mun blogia mm. Vauva.fi-palstalle lähes päivittäin. On linkattu muihin ketjuihin ja aloitettu aivan omia keskusteluita. Sanoma näissä on aina sama. "Säälittävä läski kuvittelee olevansa (insert ominaisuus X)." Kun kerroin saliohjelmastani tarkemmin, sama tyypi linkkasi postauksen Vauva.fi:n, Kaksplussan ja Suomi24:n keskustelupalstoille. Kuulemma vain istun kuntopyörän päällä lukemassa Cosmoa liian pienissä treenivaatteissani, enkä varmasti ole tehnyt ohjelmaani kertaakaan läpi. Just. Käyt vissiin sitten samalla salilla kanssani, jos kerran tiedät senkin, että treenivaatteeni ovat liian pienet? Blogissani kun en niistä ole kuvia ottanut päälläni. Pakko nyt kysyä, että jos lihavan on laihdutettava muita kunnioittaakseen, miksi sen laihdutuksen tueksi ei saisi ottaa juuri sitä liikuntamuotoa, mikä itseään parhaiten miellyttää?

En millään muotoa väheksy ylipainon terveysriskejä, ja ymmärrän, ettei se kaikkia miellytä. Ei tarvitsekaan. Ei kenenkään ole pakko ottaa elämänkumppanikseen ihmistä, joka ei miellytä omaa silmää ollenkaan, ja jonka kanssa ei koe omaavansa mitään yhteistä. Kenenkään ei ole pakko ystävystyä lihavan kanssa, jos toisen ulkomuoto häiritsee niin paljon, ettei toisen seurassa voi viettää aikaa. Sitä mentaliteettia kuitenkin vastustan, että on ok haukkua lihavaa ihmistä, koska itsehän se on valinnut sen, että on lihava. Vastustan sitä, ettei lihava ihminen saisi pitää itseään aivan yhtä hyvänä ja kauniina, kuin kuka tahansa muukin. Eikö muiden kunnioittamiseen kuitenkin kuulu ulkonäöstään huolehtimisen (ja hoikkana pysymysien) lisäksi se, että tahallaan ei loukata toisen tunteita? Monet sanovat, ettei lihava saa olla tyytyväinen itseensä eikä pitää itsestään siksi, että sitten ei koskaan laihdu. Mutta onko se oikea tie laihtumiseen sitten häpeä ja itseinho? Se, että toinen pitää itsestään ei tarkoita, etteikö tämä pystyisi näkemään itseään realistisesti ja ymmärtämään, että terveyden kannalta voisi olla hyvä tehdä jotain. Terveellä itsetunnolla varustettu ihminen uskaltaa lähteä sinne kuntosalille polttamaan läskiä, itseään häpeävä jää helposti neljän seinän sisään. Itseään arvostava ihminen haluaa myös huolehtia itsestään, häpeilevä ja itseinhosta kärsivä ihminen lannistuu ja luovuttaa helposti.

IMG_5352 

Mitäpä jos siis muistettaisiin, että läski on vain rasvakudosta, ei koko ihminen? Sen läskin alla on ihminen, jolle on ihan yhtälailla syytä antaa peruskunnioitus siinä missä hoikallekin.

37 kommenttia:

 1. Toi keskustelupalstahomma on kyllä jotain niin lapsellista, katkeraa, typerää, idioottimaista, älyvapaata ja käsittämättömän elämätöntä touhua. Mitenköhän paljon elämästään tuo kyseinen ihminen käyttää aikaa sun vainoamiseen, jonka vois käyttää vaikka oman itsensä kehittämiseen? :D

  Loistava kirjoitus. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tackar!

   Ja tuossa linkkailijassa on vielä pelottavaa se, että noilla palstoilla hengailevana se on todennäköisesti jonkun äiti...

   Poista
 2. Olet todella kaunis ihminen, eikä noista kannata ottaa itseensä! Mua kauhistuttaa, kuinka julmia ihmiset oikeasti voivatkaan olla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, enää mä en osaakaan ottaa itseeni noista kirjoitteluista, ihmetyttää vaan välillä ihmisten ajatuksenjuoksu ja logiikka. Niin kuin nyt tuo, että laihduttaa pitäis mutta salille ei saa mennä.

   Poista
 3. vauva.fi:n keskustelut on yleensä parasta viihdettä, mutta nämä tällaiset aloitukset vaan ihmetyttää.. kai siitä joku sitten saa paremman mielen kun saa muita dissata.
  voin muuten allekirjottaa tuon sun tekstin ihan täysin, mun päähän ei vaan mahdu se että tietyt ihmiset ällösivät ja haukkuivat mua kun olin lihava, mutta nyt kun olen ylipainon saanut karistettua pois, nämä samat tyypit ovatkin niin kohteliaita ja kyselevät kuulumisia jne. mit vit, en omasta mielestäni ole muuttunut ihmisenä mihinkään, joten jos seurani ei kelvannut silloin, ei sen pitäisi kelvata nytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis sieltähän löytyy ihan hulvattomiakin keskusteluita, mut sit jotkut saa sellasta kuraa niskaansa, että ihan hirvittää. Mun blogia kun siellä linkkailee käytännössä tasan yksi henkilö, niin sen osaa ottaa huumorillakin, varsinkin, kun ne on aina aikalailla samanlaisia.

   Mä varmaan ignoraisin ihan täysin sellaiset tyypit, jotka haukkuvat silloin, kun on ylipainoa mutta sit kun on laihtunut, ovat kovinkin kaveria.

   Poista
 4. Voin allekirjoittaa kirjoituksesi myös omasta puolestani <3, mutta voisin lisätä, että tuon "läski"-sanan vois jo polkasta sanonko minne!
  Se saa sanana mun hermon kiristymää... :)
  Ja nuo linkkailijat vaan omaan arvoonsa!

  VastaaPoista
 5. Minusta tuntuu välillä, ettei lihava voi tehdä mitään oikein joidenkin ihmisten silmissä. Jos istut kotona ja syöt huonoa ruokaa, niin olet laiska syöttöporsas. Jos taas koetat syödä terveellisesti ja huolehtia kunnosta, niin sitten tullaan naureskelemaan, että "mitä toikin läski yrittää". Naurettavaa. Toinen asia mikä tuntuu joitakin ärsyttävä - jopa toisia lihavia - on, jos et koeta aktiivisesti laihduttaa. Ihan kuin ylipainoinen olisi hyväksyttävämpi ihminen silloin, kun koettaa päästä ylipainostaan eroon. Auta armias, jos erehdyt myöntämään, ettet juuri nyt halua laihduttaa.

  Itselläni on sairauden aiheuttama paha aineenvaihduntahäiriö (mikä toi paaaljon kiloja), joten laihtumista tuskin on odotettavissa ennen kuin sairaus on kontrollissa. Itse suhtaudun asiaan niin, että kilot eivät ehkä lähde vielä, mutta terveyteeni voin silti vaikuttaa esim. ruokavalinnoilla. Hassua kyllä jotkut läheiseni eivät tunnu olevan kovinkaan kiinnostuneita minun pyrkimyksistä terveelliseen elämään vaan enemmänkin heitä kiinnostaa ulkomuotoni. Kai se sitten on niin, että lihava pitäisi saada laihtumaan, jotta ei aiheuttaisi näkövammoja ympäristölleen.

  Henkilökohtaisesti mua nyppii eniten tuo sinun mainitsema asenne, että kaikki vaivat johtuvat ylipainosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuttua on tuo että kaikki mitä tekee, on jollain lailla väärin. Ja se, että esimerkiksi sairaus, lääkitys tai raskaus ovat aina pelkkiä tekosyitä lihavuudelle, raskauskilotkinhan lähtevät kaikki jo synnytyksessä.

   Sulla on kyllä loistava asenne kilojasi kohtaan. Itselläni on ennen ollut isompiakin ongelmia syömisen kanssa, ja olenkin todennut, ettei kitukuurit ole minua varten, kun johtavat vain ongelmiin. Mulle sopii paremmin hitaasti tulevat, mutta pysyvät muutokset. Lähipiirissä mulla on onneksi vain ihania ihmisiä, jotka näkee minut minuna, eikä kasana rasvakudosta tai vaa'an lukemana.

   Ja joo, tuo on kyllä todella ärsyttävää, miten ylipainoisen kaikki terveysongelmat johtuvat aina siitä ylipainosta joidenkin mielestä.

   Poista
 6. Kiitos! Jokainen saa olla läskien ulkonäöstä ihan mitä mieltä tahansa. Minusta on ihan ok, jos joku vaikka sanoo, että Adele olisi kaunis, jos ei olisi niin lihava. Olkoon se hänen mielipiteensä, vaikken sitä jaakaan. Mutta se, että lähdetään ruotimaan läskien luonnetta ulkonäön perusteella, menee minun sietorajojeni yli. Läskit ovat mieleltään heikkoja (koska eivät pysty noin vaan laihduttamaan kymmeniä kiloja), tyhmiä (kun eivät tajua liikakilojen riskejä) ja ylipäänsä yhteiskunnan loisia, joiden pitää elää jatkuvassa kiitollisuudenvelassa normaalipainoisille veronmaksajille, jotka kustantavat kaikki heidän läskeistään johtuvat vaivat. Ja tietenkin kaikki mollaaminen ja haukkuminen on ihan sallittua - onhan läskiys sentään jokaisen oma valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. TOsin ulkonäönkin kommentoinnissa mennään aika reippaasti yli siinä vaiheessa, kun aletaan vaatia, että ylipainoinen ei saisi käyttää shortseja, toppeja, tyköistuvia vaatteita yms., käydä salilla, rannalla tai uimahallissa tai syömässä ulkona ettei muita vaan ällötä. Katsoo muualle sitten vaan, jos pahaa tekee.

   Poista
 7. Osuit naulan kantaan tekstilläsi, jälleen kerran. Eniten yhdyn mielipiteeseesi noista vaivosta; jos on vaikka selkä kipee, niin salee se johtuu huonoista vatsalihaksista ja sohvalla lödjäämisestä, vaikka miten kävisin monta kertaa viikossa salilla! Ja kaikki muutkin nuhat, vatsataudit jne johtuu siitä, että syön vaan läskiruokaa enkä liiku. Huoh. Onneksi niistä ei tarvitse välittää, vaikka se aina kirpaiseekin kun joku sanoo jotain ilkeää.

  Myöskin se ottaa raskaasti aivoon, miten salilla kyylätään läskejä (tai sitten oon supervainoharhainen). Eikä ainakaan saa mennä mihinkään hikijumppaan ja vielä ETURIVIIN! Miten se läski kehtaakaan... Tulee katseista semmonen olo, että pitäisi sittenkin vain olla siellä sohvalla. Toiset kyllä on jo salilla tottuneet meitsiin, mutta aluksi oli aina kauhea kynnys mennä yksin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä miten tosiaan ihan minkä vaivan tahansa saa ylipainon ja siitä automaattisesti päätellyn liikkumattomuuden syyksi.

   Mä käyn vaan kuntosalin puolella ja yleensä vielä hiljaiseen aikaan, niin ei oo niin muiden tuijottelut häirinnyt :D Ryhmätunneille en oikeestaan just ton takia ole uskaltanut, vielä ainakaan. Oon nyt muutenkin innostunut kyllä enempi tuosta kuntosalin puolesta.

   Poista
 8. Ite en oo jaksanu välittää muiden mielipiteistä pitkään aikaan mitä tulee mun ylipainoon, pukeutumiseen ja liikkumiseen. Ei se oo mun vika jos joku ei halua nähdä ylipainoisia ihmisiä julkisilla paikoilla.

  Muistan kun joskus feissarissa laitoin omaan statukseen, että voisin alkaa käymään salilla. Monet kannustivatkin sitä, mutta sitten siellä oli niitä jotka eivät tiedä millaista on elää ylipainoisena, niin alkoivat saarnaamaan kuinka mun paikka ei oo kuntosalilla vaan parempi oisin jos kotona neljän seinän sisällä alottaisin treenaamisen ja sitten kun paino tippunu niin sitten vasta salille. En jaksanu kuitenkaa niistä kommenteista välittää. En tosin oo vieläkään siellä salilla alkanu käymään, pitäs kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten jotkut kehtaa tollasta laukoa facebookissakin? :D Ihan käsittämätöntä. Salille menossahan ois just se hyvä puoli, että siellä saisi ammattitaitoista apua siihen liikunnan aloittamiseen, ja motivaatiotakin on enemmän, kun tietää maksavansa siitä salikortista kuukausittain.

   Poista
 9. Itke läski, itke. Mitäs päästit ittes paisumaan tollaseks valaaks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on kyllä selkeesti luettu koko postaus ja ymmärretty pointti <3

   Poista
 10. Mulla on ylimääräistä ihraa vaikka muille jakaa, mutta koska kukaan ei ole tullut sitä itselleen kinuamaan, kannan ne itse ja ylpeänä kannankin! Koska tämä postaus selkeästi rohkaisee itsekehuihin niin mainitsenpa vain, että jumankauta mä olen upea ja kaunis nainen! ;D Katsokaas muutkin peiliin, sieltä löytyy varmasti teidän elämän kaunein näky. ;)

  Yhtään ainutta veroeuroa ei oo mun läskien hoitoon käytetty (eikä sillä että olis tarviskaan, mitäs sitä tervettä ihmistä hoitamaan) ja kun maailma nyt muutenkin on valintoja täynnä niin mieluummin otan huulieni väliin suklaapatukan kuin Marlboron.

  Ps. Kävin eilen pizzalla, ja ei, ei hävetä! :D

  VastaaPoista
 11. Tuo on kyllä erityisen kamalaa, kun joidenkin mielestä läskiydestä pitää huomautella, jotta läski tajuaa laihduttaa. Äitini harrastaa tuota ja vieläpä täysin liioitellusti, tyyliin voivottelee, ettei saa nukuttua, kun minusta on tullut niin kauhean läski (ja BMI jotain 26-27). Hän on jopa sanonut, ettei minulla ole kohta yhtään kavereita, kun kukaan ei halua olla tällaisen läskin kaveri. Samanlaista huomauttelua äiti on harrastanut myös sisarusteni kanssa, ja varmaan ollut kovinkin tyytyväinen itseensä, kun sisarukset ovat sitten laihduttaneet. Minulla reaktio oli lähinnä, että en kyllä varmasti laihduta, ettei äiti vain kuvittele saavuttaneensa jotain noilla kommenteillaan. Lisäksi nykyään stressaan hirveästi äitini näkemisestä ja olenkin jojoillut ihan hirveästi viime vuosina, kun olen ollut hulluilla pikadieeteillä aina ennen äitini tapaamista ja sen jälkeen taas syönyt kahta kauheammin.

  Ei se laihdutus nyt vain voi lähteä itseinhosta eikä muiden mielipiteistä. Sen pitää lähteä omasta itsestä ja omasta päätöksestä. Minä yritän nyt vihdoin opetella pysyvästi terveellisiä elämäntapoja välittämättä muiden mielipiteistä. Kyllä, haluaisin olla laihempi, mutta en vihaa itseäni tai vartaloani. Oikeasti pysyvä laihdutus on loppuelämän kestävä prosessi, joten kyllä siinä pitää myös oppia olemaan armollinen itselleen. Juuri se kohtuus on se avainsana. Jos laihdutan itseinhosta, tunnen syyllisyyttä jokaisesta suupalasta ja pyrin syömään mahdollisimman vähän. Kun laihdutan terveellisesti oman itseni vuoksi, pyrin syömään terveellistä ruokaa ja sellaisia määriä, että tulen kylläiseksi, mutta olen vielä kaukana ähkystä. Siitä kun tulee minulle ihan fyysisestikin parempi olo.

  VastaaPoista
 12. Anteeksi nyt, mutta sun äidin käytös kuulostaa ihan järkyttävältä! Älä stressaa äitisi puheista, sano ihan suoraan vaan hänelle, että sun paino ei ole hänen ongelma, etkä halua siitä asiasta hänen kanssaan puhua, kun se tuottaa vain pahaa oloa.

  Ja nimenomaan, laihdutuksen tulisi lähteä aina ihmisestä itsestään, ei ulkopuolisten kommenteista ja itseinhosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen sanonutkin eikä kommentteja ole onneksi enää tullut, mutta se on tavallaan vähän myöhäistä, kun tiedän kuitenkin, mitä äiti ajattelee. Minä en ole tyhmä enkä sokea, joten minulle ei todellakaan tarvitse huomautella lihomisesta. On oma asiani, laihdutanko ja milloin. En esimerkiksi todellakaan yrittänyt tehdä suurta elämänmuutosta, kun etsin töitä valmistumisen jälkeen, koska se oli jo ihan tarpeeksi stressaavaa muutenkin. Jokaisen pitää itse löytää se elämäntilanne, jossa pystyy tekemään sellaisia muutoksia.

   Poista
  2. Hyvä että olet sanonut! Tsemppiä! :)

   Poista
 13. Todella hyvä kirjoitus, joka laittoi ajattelemaan! :) Itsellä on aina ollut ongelma vähän päinvastainen. Olen aina ollut hoikka ja siitä sitten ihmiset jaksavat huomautella. Ihan kuin se auttaisi minua lihomaan jos joku sanoo "ootpa laiha, syö nyt jotain!". Ja se jotenkin koetaan sellaseks, että niin saa sanoa ihan kelle tahansa päin naamaa. Ihan yhtä paha mieli mulle tulee tosta ainaisesta huomauttelemisesta kuin lihavalle siitä, että sanotaan läskiksi. Ja itsehän en edes ole painoindeksin mukaisesti laiha (ainoastaan hoikka) niin en ymmärrä, millainen mun pitäisi olla, että kelpaisin. Ihmisten pitäis joskus ajatella ennen kuin laukovat näitä aina niin hyviä neuvojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oon ihan samaa mieltä myös tuosta, että hoikille ruuan tuputtaminen ja kauhistelu ei myöskään ole yhtään sen enemmän oikein.

   Poista
 14. Mulle ei onneksi pahemmin ole huomauteltu kiloista (paitsi äiti ja sisko joskus), mutta sitä enemmän mä kärsin niistä itse. Haluisin olla laiha enkä ruma läski ja mahtua mun vanhoihin vaatteisiin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, muistetaanhan nyt, että läski ei automaattisesti ole yhtä kuin ruma eikä laiha yhtä kuin kaunis!

   Poista
 15. Sanon heti alkuun että itse en ole ylipainoinen, mutta tekstisi sai silti miettimään. Kun ensimmäisenä nään ylipainoisen ihmisen en ajattele häntä laiskana ja tyhmänä vaan pohdin jo ihan ammatinkin puolesta (terveysala) voisiko ylipaino johtua jostain sairaudesta jne. Tosin jos itse käyn silloin tällöin syömässä ravintolassa ja näin vierässäni ylipainoisen syövän hyvin kaloripitoista ruokaa, herää kyllä kysymys etteikö hän mieti yhtään omaa terveyttään. Mutta jos näen ylipainoisen ihmisen salilla, niin en kyllä voi kuvitellakkaan tuntevani inhoa häntä kohtaan- päinvastoin tunnen ylpeyttä ja mieleni tekee mennä tsemppaamaan häntä!

  En tarkoittanut tällä siis loukata ketään, halusin vain tuoda mielipiteen esiin normaali painoisena:) kyllä ylimääräistä painoakin omaava voi olla kaunis! se on ihan kiinni siitä miten itsensä kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa onneksi ajattelee niin kuin sä, että lihava ei ole automaattisesti yhtä kuin ruma. Ja ajatuksiahan voi herätä mitä vaan, eri asia on sitten se, miten niiden kanssa käyttäytyy. Nyrpisteleekö nenäänsä ja jälkeenpäin kirjoittaa nettiin vuodatuksen siitä, miten mäkkärissä ei saisi tarjoilla lihavalle, kun eihän juopuneellekaan saa myydä alkoholia, vai antaako olla ja syö oman annoksensa ja unohtaa koko jutun.

   Se vaan on harmillista, miten sitten ne, jotka eivät osaa käyttäytyä, osaavat olla niin äänekkäitä vaatimuksiensa kanssa.

   Poista
 16. Tärkeä, asiallinen ja muutenkin mainio teksti! Samaa voin sanoa koko blogistasi. Arvostan sun hyvää kirjoitustyyliä! Ehdottomasti jään seuraamaan juttujasi jatkossakin :)

  VastaaPoista
 17. Voi että minkälaisia ihmisperseitä sää oot niskaas saanu. Pikkusen pistää vihaksi nyt. En ylipäätään tajua tota ajatusta mikä joillakin on, että toisten huomioon ottamiseen kuuluu laihana pysyminen. Ainoat ulkonäölliset asiat, jotka voin mitenkään laskea kategoriaan "käytöstavat" on perushygienia ja tilanteeseen sopiva pukeutuminen. Ei paino, ruumiinmuoto tai meikin määrä naamassa. Jokainen saa näyttää siltä kuin on ja haluaa olla. Ei pysty käsittään mikä on menny kasvatuksessa pieleen kun ihminen kokee asiakseen ilmoittaa että jonkun rasvaprosentti häiritsee hänen elämäänsä.

  Sori avautuminen. :D Tsemppiä siihen hitaasti mutta varmasti toteutuvaan elämänmuutokseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muuten ihan täysin samaa mieltä tuosta, että käytöstapoihin kuuluu ulkonäön puolesta vain juuri tuo perushygienia ja tilanteen mukainen pukeutuminen. Ja ehkä meikin määrä sinänsä, että ei nyt välttämättä kovin räikeitä meikkejä hautajaisiin tms., mut meikittömyys ei kyllä ole millään lailla epäkohteliasta :D

   Ei haittaa avautuminen! Ja kiitos tsempistä! :)

   Poista
 18. Todella hieno ja hyvin kirjoitettu teksti! Voin omasta puolestani allekirjoittaa tämän sun postauksen täysin. Etenkin netissä ihmisiltä katoavat hyvät käytöstavat kokonaan, mikä on ihan järkyttävää. Nimimerkin takaa voidaan huudella ihan mitä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, iso osa ongelmaa on tosiaan tuo netin tuoma anonymiteetti, mutta valitettavasti niitä kommentteja kuulee välillä (harvemmin onneksi) ihan livenäkin :/

   Poista
 19. Hyvän tekstin kirjoitit. Minua inhottaa se sumentunut käsitys ihanteellisesta vartalotyypistä, että pitää pakostakin näyttää sellaiselta riutuneelta huippumallilta. En ole koskaan ollut ylipainoinen, joten en voi tuntea sitä paskamyrskyn määrää, jonka olet joutunut käymään läpi ja ehkä edelleenkin. Sen sijaan minua on koulukiusattu kymmenisen vuotta elämästäni. Lukuisat haukkumanimet ovat pinttyneet selkäytimeen, mutta niiden kanssa täytyy oppia elämään.

  Muista, että teet päätökset itseäsi varten ja elät täällä vain itsellesi! \o/

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.