19.11.2012

Naked Truth

IMG_4698

Veera haastoi postauksessaan bloggarit näyttäytymään meikittä ja ilman photoshoppausta pohtiessaan blogimaailman ulkonäköpaineita. Tässä sitä ollaan. Kuvan ainoat muokkaustoimenpiteet olivat rajaus ja kuvakoon muuttaminen. Valotuksiin, värisävyihin tai kontrasteihin en koskenut, ihon virheiden muokkaamisesta puhumattakaan. Hiukset on harjattu aamulla, mutta tässä kuvassa ei ole vielä iholla minkäänlaisia tuotteita. Ei edes kosteusvoidetta tai huulirasvaa vielä.

Mä olen koko ikäni ollut laiska meikkaaja. Vielä ammattikorkeakoulussakaan en meikannut läheskään joka päivä. Vasta parin viimeisen vuoden aikana olen edes oppinut muutamia juttuja, kuten poskipunan, valokynän tai kulmakynän käytön ja luomiväreillä varjostusten teon. Vieläkään en kyllä ole ekspertti. Nykyään käytän meikkiä useammin, sillä etenkin työkeikoilla olo on uskottavampi, kun on edes vähän ehostanut itseään. Tai siis, kun tekee muoti- ja kauneusaiheisia lehtijuttuja, on ihan kiva näyttääkin siltä, että ymmärtää edes vähän aiheesta itsekin.

Blogimaailma ja media yleensäkin ovat aika armottomia ulkonäköpaineiden suhteen. Pohdin tätä asiaa jo vanhassa blogissanikin, niin meikkaamattomuuden suhteen kuin myös sen, millainen bloggarin "kuuluisi" olla vartaloltaan. Ihon täytyisi olla täydellinen, ripsien pitkät ja tuuheat, hiusten ojennuksessa ja vaatteiden täydellisesti yhteensopivat. Jos jossain näkyy virhe, se tulisi photoshopata piiloon. Olen aina silloin tällöin koko blogiurani ajan saanut kommentteja siitä, miten minun kokoiseni ihmisen ei tulisi pitää blogia. Vuosien aikana asenteet ovat onneksi muuttuneet hitusen sallivimmiksi muiden, suosittujen pluskokoisten bloggareiden myötä, mutta edelleen noita kommentteja tulee. Pahimmillaan olen nähnyt kommentin, jonka mukaan bloggarin painoindeksin tulisi olla välillä 16,2-18. Normaali painokaan ei siis kuulemma riitä, kun on rumaa, että esitellään kaksoisleukaa, jenkkakahvoja ja löllöjä käsivarsia. Ja jos ei nyt koko bloggaamista tyrmätä, niin välillä kuulee kommentteja siitäkin, miten ei saisi käyttää tiettyjä vaatteita, värejä tai kuoseja, jos painoa onkin kertynyt enemmän.

Blogeissa puhutaan jatkuvasti siitä, miten ollaan "aidompi" media verrattuna esimerkiksi perinteisiin muotilehtiin, mutta toisaalta paineet olla "täydellinen" kasvavat jatkuvasti. Photoshopista hiusten- ja ripsienpidennysten sekä rakennekynsien kautta jopa botox-ruiskeisiin. Kotiakaan harvoin kuvataan blogiin ennen perusteellista siivousta. Siksi tällainen Veeran alulle panema haaste onkin mielestäni ihan loistava piristys ja vaihtelua blogimaailmaan. Ihan tavalliset ihmiset täällä kuitenkin blogejansa päivittelee. Kuka uskaltaa lähteä mukaan?

28 kommenttia:

 1. Sulla on aivan ihanat silmät ja huulet. Näytät suloiselta ja sopusuhtaiselta.
  Sun ja esimerkiksi Veeran kaltaiset upeat ihmiset saa mut uskomaan, että minäkin voin olla kaunis. Kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Haaste otettu vastaan! Voisin huomenna muistaa ottaa samanmoisen kuvan itsestäni... Hui! :D

  VastaaPoista
 3. Haaste vastaanotettu -jos lapsen puuhilta saan aikaan, perästä kuulu piankin. Ja niin, kuten jo aiempi kommentoija totesi, upeat silmät ja huulet sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kiva kuulla että tää leviää :)

   Poista
 4. Hienoa hienoa! Mun piti myös osallistua, mutta ilman valoa ja kuvausapua jouduin tyytymään meikittömään lapsinaamaan :) jollain sopivalla hetkellä pitää osallistua kunnolla. Sitten näkyy aknearvet ja muut kirjavuudet kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta panostus se on pienikin panostus! :)

   Poista
 5. Rohkeita ovat nuoret naiset ja niinhän pitääkin!
  Harva meistä kuitenkaan missi on ja hekään eivät täydellisiä.
  Ja se on aivan totta, että kauneus tulee sisältä ja sitä löytyy useimmista meistä
  - vanhetessaan sen oppii viimeistään.

  VastaaPoista
 6. Tämä on todella hieno kampanja (kai tässä voisi jo pienilaatuisesta kampanjasta puhua?) ja olen itse asiassa aika tyrmistynyt ajatuksesta, että jopa suomalaiset bloggaajat photoshoppaavat omia kuviaan! Olin jotenkin sen verran naiivi etten ollut tullut ajatelleeksikaan, että joku saattaisi omia kuviaan muokkailla sen tavallisen koko-rajaus-valoisuus-hienosäädön lisäksi vielä perusteellisemminkin. Hui.

  Itse en omassa blogissani juuri naamaani näyttele, kun olen keskittynyt enemmän sisustamiseen ja diy-juttuihin, mutta ehkä ensi kerralla kuvaa ottaessani jätänkin sotkut sikseen enkä rajaa likaisia tiskejä kuvan ulkopuolelle? Sillä tottahan on, että kyllä se arkirealismi on monesti sisustusblogeistakin varsin kaukana ja esitellään vain sitä kiillotettua pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasinkin mainita tuosta kotien kuvaamisesta. Että niin sitä koditkin yleensä siivotaan ennen kuvaamista, ihan siinä missä kasvot meikataan ja hiukset asetellaan nätisti. Ja joo, ei ole mitenkään harvinaista, että blogikuvia muokataan enemmänkin kuin hienosäädön puolesta :)

   Poista
 7. Niin olet kaunis ilman meikkiäkin!
  Tämä onkin hieno haaste, hyvä että on lähtenyt kiertämään blogeissa!

  VastaaPoista
 8. Musta on mielenkiintosta nähä, millasia eroja on meikittömien ja meikillisten naamojen välillä. Itestä aina tuntuu, että meikittömänä näyttää jotenkin niin, jos ei nyt rumalta, niin vähintään aneemiselta, mutta sitten kun kattelee näitä muiden kuvia niin kauniitahan kaikki on ilman sitä meikkikerrostakin. Ehkä se on vaan omien korvien välissä se käsitys, että meikitön on kamalaa. Ei sillä, ettenkö jatkossakaan meikkaisi silmänalusia piiloon. Mutta siihen meikkiin se saa jäädä, photoshoppiin en alennu :)
  Täällä on minun meikitön olemukseni: http://miffas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suurimmaksi osaksihan tuon luulisi olevan korvien välissä. Minä kun en osaa kiinnittää isommin huomiota esimerkiksi siihen, kuka on kaupungilla meikannut ja kuka ei, mutta sitten itsestä tuntuu helposti olo ihan joltain harmaavarpuselta, jos käy esimerkiksi syömässä ilman meikkiä.

   Poista
 9. Vitsi sun iho näyttää niin hyvältä ja terveeltä! Hauluisitko jakaa vähän ihonhoitovinkkejä jossain postauksessa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pakko olla kyllä vähän eri mieltä tuosta ihon kunnosta, se on nimittäin etenkin näin talvella kuiva kuin sahara :D Mutta joo, voin toki tehdä postausta ihonhoidostani :)

   Poista
 10. Wau. ♥ Sulla on ihan törkeän hyvä iho ja nätit silmät!

  VastaaPoista
 11. Hei, heitänpä sullekkin haasteet! :)

  Olen luonut bloggaajille uuden haasteen joulukuulle, toki Veeran haasteesta innostuneena. Haluaisitko olla mukana tai antaa näkyvyyttä haasteelle? Check it out. http://norsunluusydan.blogspot.fi/2012/11/en-enaa-tarvitse-haaste.html

  -Pinja

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.