13.10.2012

No se Thaimaan reissu

Tätä postausta onkin ehditty jo pyydellä, en vain ole saanut jotenkin aikaiseksi kirjoitella tarkemmin meidän Phuketin lomasta. On sitten muuten pitkä postaus, mikäli joku kokee pitkät jutut puuduttavina, kannattaa skipata!

Oltiin siis Thaimaan Phuketissa Kata Beachilla 7.-22.8. Varattiin matka Finnmatkoilta edulliseen hintaan. Lennot ja hotelli aamiaisineen oli 837€/nuppi. Alhainen hintahan johtuu siitä, että matkustettiin reippaasti sesongin ulkopuolella, kun elokuussa sään suhteen voi käydä joko tosi hyvä tai tosi paska tuuri. Eli joko sitä sataa koko ajan tai sit aurinko paistaa täydellä terällä. Meillä kävi hyvin, kahden viikon aikana satoi vain kolmena iltana puolen tunnin verran, kunnes sade sit kunnolla alkoi sinä yönä kun lähdettiin.

Majoituttiin Centara Kata Beach -hotellissa, muutaman sadan metrin päässä rannasta. Mukava neljän tähden hotelli, aamiainen oli hyvää, samoin kuin muut ruuat mitä hotellilla syötiin. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja palvelu yleensä nopeaa. Tilat siistejä, ja ongelmiin puututtiin heti. Esimerkiksi ekana päivänä meidän suihkussa oli aika heikko vedenpaine, ja asia fiksattiin about vartissa. Ja meidän suosikkialtaalla hengaili iltaisin aina joku maailman suloisin musta kissa!

IMG_2571
IMG_0185 
IMG_2627IMG_2598IMG_2601 

Päätarkoituksena meidän lomalla oli totaalinen rentoutuminen, meillä kun on viime aikoina ollut paha tapa haalia vapaapäivillekin turhan paljon ohjelmaa, ja sit ollaan juostu pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Eli suuremmat seikkailut jätettiin ihan tarkoituksella muille, ja valittiin itselle vain pari retkeä Finnmatkojen valkoimasta. Käytiin tutustumassa Phang Ngan alueella mm. kumipuuplantaasiin, James Bondin saareen ja Tam Sawankuhan luolatemppeliin ja vietettiin yksi iltapäivä Siam Safarin retkellä, jossa ohjelmassa oli elefanttiajelua, thaimaalaiseen maanviljelyyn tutustumista ja päivällinen. Tarkoitus oli käydä myös laitesukeltamassa, mutta oltiin sitten vuoron perään molemmat sen verran tukossa flunssan kanssa, että ei uskallettu lähteä monen sadan euron retkelle vain kokeilemaan josko sitä pystyisi sukeltamaan. Kahdestaan käytiin sitten Big Buddhalla, Karon Beachilla sekä Phuket Townissa yömarkkinoilla ja Central Festival -ostarilla shoppailemassa.

IMG_2555IMG_2379IMG_2271IMG_3018IMG_2947

Tuota Siam Safaria mietin pitkään, että haluanko osallistua, kun olen kuullut aika paljon noista elefanttiajeluiden eettisistä epäkohdista. Päätettiin kuitenkin mennä, kun oltiin otettu vähän asioista selvää, ja todettiin mm. että Siam Safari on kansainvälisesti palkittu firma, joka tukee elefanttien suojelua ja käyttää elefantteja, jotka on siirtyneet matkailualalle sen jälkeen, kun vuonna 1989 metsien hakkuu kiellettiin Thaimaassa ja suuri määrä elefantteja jäi ns. työttömiksi. Ajeluilla käytettävät elefantit on siis koulutettu jo vuosia sitten, meidän ajelulla kaikki elefantit oli yli 40-vuotiaita. Siam Safari tukee myös muiden elefanttien hyvinvointia keräämällä lahjoituksia esimerkiksi elefanttien vuosittaisia terveystarkastuksia varten. Siam Safari tukee myös thaimaalaisten lasten koulunkäyntiä. Päätökseen vaikutti myös esimerkiksi se, että meidän opas kehotti välttämään Phuket Zoota eläinten huonojen olojen takia, joten ei sitten uskottu, että elefanttiajeluita oikein erikseen kaupattaisiin, jos eläinten olot ei olisi kunnossa.

Kaikenkaikkiaan tykästyttiin Thaimaahan kovasti, ja tarkoituksena olisi ehdottomasti lähteä reissuun vielä uudestaankin, mutta ensi kerralla sitten johonkin vähemmän turistirysään. Sesongin ulkopuolellakin tuolla nimittäin riitti turisteja ihan kiitettävästi. Hinnatkin on edullisempia hieman syrjemmässä. Thaimaalainen kulttuuri on tosi erilainen verrattuna suomalaiseen (ylläri), ja thaimaalaiset onkin yleensä tosi ystävällisiä suomalaisia kohtaan, vaikka toki epäkohtia löytyy siitäkin kulttuurista. Thaimaassa on kuitenkin suht helppo tulla ihmisten kanssa toimeen, ja temppeleitä lukuunottamatta ei tarvitse kummemmin miettiä esimerkiksi olkapäiden ja polvien piilottamista tms.

IMG_2725IMG_2651IMG_2584IMG_2639

Loppuun muutama käytännön vinkki:

- Siihen kuumuuteen kannattaa muuten oikeasti varautua! Aurinko polttaa tuolla ihon ihan hetkessä, jos ei ole kunnon suojakertoimia päällä. Ohut pitkähihainenkaan ei ole pahasta.
- Takseja, tuk-tukeja ja busseja löytyy vaikka millä mitalla, ja ne on suht luotettavia, kunhan hinnoista sopii etukäteen. Tuk-tukilla ei tosin kannata yrittää esimerkiksi Katalta Phuket Towniin, koska välissä on iso kukkula, jonka rinteeseen ne monesti hyytyy.
- Vaatteet voi pesettää kätevästi pesulassa. Meidänkin hotellia vastapäätä oli varmaan neljä kauneussalonki-pesulayhdistelmää, joissa vaatteiden pesu maksoi 40 bahtia, eli piirun päälle euron kilolta.
- Temppelissä olkapäät ja mieluusti myös polvet piiloon! Koskee myös Big Buddhaa, mitä mä en jostain idioottimaisesta syystä tullut edes ajatelleeksi.
- Kaduilta sai ruokaa niin halutessaan vaikka viiden metrin välein, ja Minimartista sai kylmää pullovettä.
- Markkinoilla ja katukojuissa kannattaa tinkiä! Ostareissa hinnat on kiinteitä.
- Älä säädä hotellin ilmastointia liian kylmälle, saat vain flunssan. 25-27 astetta on ihan passeli tuolla.
- Ota mukaan euroja ja vaihda niitä paikanpäällä, kurssi on parempi.

6 kommenttia:

 1. Ehkä, kenties minäkin jonakin päivänä......huoh! :)

  VastaaPoista
 2. Oi vau, olipas tässä postauksessa kiva tunnelma!

  Oikea rentoiluloma tekisi varmaan hyvää itse kullekin, yleensä mun lomat ovat aina jonkinasteisia seikkailuja. Stressi ei välttämättä vähene, mutta ainakin työ- ja opiskeluasiat lähtevät mielestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Joo, mullakin oli tarkoituksena etten ees ajattelisi työjuttuja lomalla. Vielä mitä, Thaimaassa olin ja silti piti laittaa muutamia maileja.

   Poista
 3. Jee, Thaimaapostaus! Minäkään en oo muuten ajatellukkaa että Big Buddhan lähistöllä kannattais olla peitettynä, jotenkin se että se on ulkoilmakohde varmaan vaikuttaa siihen. Mutta Phuketissa on niin totuttu turisteihin että paikalliset kyllä hyväksyy ettei oo välttämättä ymmärtänyt peittää itseään kokonaan tuollasissa tilanteissa (muutenkin Phuketissa arkiasu tuntuu olevan bikinit niin...). Munki mielestä Phuket on vähän rysä, mutta montaki kaveria on nyt lähdössä sinne töihin ja harjoitteluun Rya Diversille nii niitä pitää varmaankin käydä ainakin kerran moikkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sekä Big Buddhalta että Tam Sawankuhan temppelin luota sai sit lainata huivia, mikäli oli kovin paljastavassa asussa. Mä en muuten tiennyt sitäkään, että buddhalainen munkki ei saa katsoa silmiin tai koskettaa naista ollenkaan.

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.