20.4.2012

Terveisiä Säälittävältä Demi-teiniltä

Mietin pitkään, kirjoitanko tästä mitään, mutta päätinpä kuitenkin kirjoittaa.

Demi on monelle etenkin suositulle bloggarille kirosana. Blogin liikenteen lähteissä näkyvä Demi.fi-osoite on yleensä varma merkki siitä, että nyt siellä on taas käynnissä pahemman luokan loan heitto ja kateellisten teinien katkera tilitys.

IMG_0030


Vai meneekö se niin? Demi.fi:n käyttäjäkunta on toki suurimmaksi osaksi teini-ikäisiä tyttöjä, se on totta. Mutta ihan aikuisia, asiallisia käyttäjiä löytyy myös paljon. Myös niistä pahamaineisista blogikeskusteluista. Minä itse demitän, ja osallistun myös niihin blogikeskusteluihin. En ole kateellinen bloggareille, en lukijoista, taloudellisesta tilanteesta tai muustakaan. Olen oikein tyytyväinen omaan elämääni. Tiedossa on myös parikin suosittua bloggaria, jotka myös demittävät, enemmän tai vähemmän aktiivisesti ja osallistuvat myös näihin keskusteluihin. Keskusteluissa kritisoin monesti juuri niitä blogeja, joita luen eniten. Aina ei kyse kuitenkaan ole edes omalta puolestani kritisoinnista, ihan yhtä usein myös puolustan suosikkejani. Vaikka kritisoin jotain osaa blogissa, puolustan jotain toista. Miksi en sitten loipeta sellaisen blogin lukemista, joka ärsyttää? Koska monesta tosi hyvästä jutusta löytyy myös jotain ärsyttävää, keskustelua herättävääkin. Olen ihan ehdottomasti kesäihminenkin, mutta silti hyttyset ja liian kova helle saavat pinnani kireälle.

Demi.fi on yksi suurimmista keskustelupalstoista, jotka on suunnattu muoti- ja lifestyleblogeja pitävälle ja lukevalle ryhmälle, eli nuorille tytöille ja naisille. Luonnollista on siis myös se, että blogeista keskustellaan, eivätkä keskustelut yleensä mene niin, että yksi sanoo olevansa sitä mieltä, että perunamuussi on parasta ruokaa ikinä ja loput nyökyttelevät, että kyllä se näin vain menee. Vastaavasti kaikki eivät myöskään myötäile sitä mielipidettä, että perunamuussi on kuvottavaa. Parhaimmillaan keskustelussa tulevat esille niin mielipiteiden ääripäät, kuin ne välistä löytyvät harmaan sävytkin. Blogit ovat nousseet ihan valtavaan suosioon, ja niistä keskustellaan paitsi blogien omissa kommenttilaatikoissa, myös kahvipöydässä, sähköpostien välityksellä, puhelimessa ja netin keskustelupalstoilla, myös siellä Demissä.

IMG_0031


Ymmärrän hyvin sen, että negatiivissävytteinen keskustelu ärsyttää bloggareita. Hyvä olisi kuitenkin myös muistaa se, että kaikki negatiivinen ei ole asiatonta, ja että oma käytös vaikuttaa siihen, millaisia keskusteluita blogista syntyy. Olen useampaan otteeseen todennut, että sille on syynsä, miksi tietyistä bloggareista syntyy negatiivisia lähes jatkuvasti, siinä missä toisista niitä ei synny käytännössä lainkaan. Ja se syy ei ole pelkästään idiooteissa demittäjissä, vaan myös bloggareissa itsessään ja heidän käytöksessään.

Jos bloggari mustavalkoisesti lyttää esimerkiksi kaikki työttömät laiskoiksi tai perussuomalaisten äänestäjät rasisteiksi, tai vaikka väittää masennuksen olevan keksitty ongelma, ymmärtämättä ollenkaan asian muita puolia, on luvassa aivan taatusti keskustelua. Niin siellä kommenttiboksissa kuin netin keskustelupalstoillakin, eli siellä Demissä. Eikä eriävän mielipiteen esittämisessä ja ilmiöstä keskustelemisessa automaattisesti ole mitään asiatonta, vaikka ylilyöntejä tulee helposti niin keskustelijoilta kuin bloggareiltakin.


IMG_0033


Kyllä, Demissä ja muualla netissä on paljon todella asiattomia tyyppejä ja törkeitä keskusteluita, mutta kaikki kriittinen keskustelu ei ole asiatonta. Ja täytyy kyllä sanoa, että ihan yhtä asiattomasti monet bloggarit ja lukijat käyttäytyvät demittäjiä kohtaan. Asiallisuutta peräänkuulutetaan huudon kanssa ja ihmetellään, miten joku viitsii haukkua tai "haukkua" bloggareita, mutta samalla leimataan itse kaikki demittäjät älykääpiöiksi, kateellisiksi, lapsellisiksi ja säälittäviksi. Siinä samalla tulee haukuttua niitäkin demittäjiä, jotka eivät blogikeskusteluihin osallistu lainkaan, tai jotka puolustavat bloggareita. Ristiriitaista, kenties?

114 kommenttia:

 1. Naurattaa kans toi Demi-teinien ja heidän mielipiteidensä lyttääminen, ihan sama vaikka olisivatkin kaikki niitä 13-vuotiaita... Itsekin demitän, tai no lähinnä lueskelen ketjuja koska en kuitenkaan ehdi aktiivisesti kirjoittelemaan, ja sieltä löytyy vaikka miten fiksua porukkaa, joka osaa perustella argumenttinsa ja seisoo mielipiteidensä takana ilman ristiriitoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jotenkin huvittaa se, ettei Demissä voisi olla _mitään_ asiallista, mutta kriittistä keskustelua. Kun fakta on kuitenkin se, että eriäviä mielipiteitäkin on, eikä niistä keskustelu rajoitu pelkästään kommenttibokseihin.

   Poista
 2. Jouh! Asiaa!Ja toivottavasti poikii lisää keskustelua.

  Upeat kuvat muuten tässä postauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Ajattelin tosiaan, että ehkä on jo aika sille, että edes joku bloggari avaa keskustelun tältä kannalta ihan omalla naamallaan :)

   Poista
 3. bloggaajat OVAT avanneet moniakin keskusteluja tästä aiheesta, omalla naamallaan. keskustelut ovat tähän saakka olleet niitä, että "lopettakaa se selän takana paskan jauhaminen prkln demittäjät"

  miksi minun mielestäni demin keskustelupalsta on kaikkea muuta kuin asiallinen (tätä sanaahan kaikki demittäjät tuntuvat aina käyttävän "ihan asiallinen keskustelu tää, tyhmää ilmiantaa"):
  - faktoja vääristellään ja asioita liiotellaan. tällä kertaa menossa oleva "mihin katosi blaa blaa" -keskustelu sai hirveästi lisäpontta siitä, kun joku oli copypastennut mun fb-kommentin liittämällä siihen jonkun muunkin kommentin. --> mun sanoma alkoi kuulostaa tosi negatiiviselta kun siihen perään oli lätkäisty joku "teinidemittäjät on hanurista" ym
  - miksei asioita voida kysyä suoraan? itse vastaan aina kysymyksiin ja kerron miten asia on. kahden threadin jälkeen joku tajusi vihdoin kirjottaa että onko natalta muuten kysytty miksi poisti postauksensa. niin. ei ollu. mielelläni kertoisin, muttei kukaan antanu tilaisuutta.
  - keskustelu menee aina sivuraiteille. tällä kertaa alotettiin yhdestä aiheesta ja jossai vaiheessa arvostellaan mun siskon toimia, bloggaajakollegoja, mun yhteistöitä, pieniä turkulaisia yrityksiä jne. jos se keskustelu pysyisi ihan oikeasti asiallisena, niin ei niitä koskaan kukaan poistelisi. jengin "asiallinen" tuntuu vain vaihtelevan aika paljon. jonkun mielestä kaikki on asiallista niin kauan kunnes kirosanat tulevat kehiin. mun mielestä asiallinen keskustelu on sellainen, jossa puhutaan faktoista eikä keksitä asioita omasta päästä.

  demittäkää rauhassa. muista ihmisistä on varmasti iloa niin irl kuin netinkin välityksellä. eikä tämä mikään pohjois-korea ole, että minä tai joku muu voisi kenenkään puheita sensuroida. mutta pliis, jos jatkossa jo keskustelun otsikossakin on kysymys, niin kysykää sitä asianomaiselta! ihan sama kuinka julkkis tai "julkkis" joku on, selän takana jauhaminen tuntuu petturuudelta ja munattomuudelta, varsinkin kun piiloutuu nimimerkin taakse. ja kyllä, tulisin ihan itse vastaamaan teille sinne demiin, mutta kun ei oo tunnareita enkä sellaisia viitsi luoda vain oman nahkani puolustamista varten. siksi kommentoin milloin fbssa, milloin blogissa ja nyt täällä. kiitos että kirjotit tästä, ensimmäinen rohkea demittäjä. muut sais ottaa mallia. kun kattoo niitä "lukioita? kommentteja?" keskusteluita, niin näyttää toka toisella olevan oma blogi. miksi kuvata canonin linssisuojuksia, kun voi muuttaa maailmaa.

  niin ja vastauksena siihen nata-keskustelun otsikkoon. rikas-postaus ei suinkaan ole poistettu, se on piilotettu luonnoksiin. demittäjiäkin pahemmat ovat vauva.fi -keskustelijat, joilta tuli 12 kommentin verran putkeen pelkkää paskaa. oon poistanut koko blogini olemassaolon aikana yhteensä 24 kommenttia, vain!, joista puolet sen jälkeen kun joku linkkas postauksen vauva.fihin. sain myös avautumismeilejä inboxiin joissa kerrottiin itsemurha-aikeista, masennuksista, syömishäiriöistä jne enkä halua sellaista vastuuta itselleni. en ole terapeutti tai psykiatri, en luottaisi omaan osaamiseeni neuvoa muita ihmisiä ongelmatilanteissa, minulla ei ole pätevyyttä. tämän asian halusin pitää omana tietonani, mutta koska postauksen piilottaminen näyttää olevan sen verran big deal että siitä jaksetaan jauhaa pitkään ja hartaasti, niin olkaa hyvät. niistä meilistä ainakin yksi oli demittäjältä, kannattaisi keskittää voimavarat nettikavereiden tukemiseen, eikä muista jauhamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se onkin, että en ole aiemmin nähnyt bloggaajan avaavan keskustelua siitä näkökulmasta, että myöntää omalla naamallaan demittävänsä. Keskustelua edistää sekin, että nyt ei keskustele kasvottoman ilkeän demittäjän kanssa, vaan minäkin puhun asiasta omalla naamallani.

   Kyllä keskustelut ajautuu välillä sivuraiteille, oli kyse sitten nettikeskustelusta tai kähvipöydässä jutustelusta. Ja siellä muuten asiallisen keskustelun joukossa voi hyvinkin olla yksittäisiä asiattomia viestejä, sitä en sano ollenkaan.

   Jos nyt esimerkiksi otetaan tuo sinua koskeva keskustelu, niin kyllä, joissakin viesteissä mentiin asiallisuuden yli munkin mielestäni kun alettiin asiaan liittymättömiä kommentteja puida, mutta asiallisia ja hyviäkin pointteja siellä oli mukana omaan silmääni kyllä enemmän. Osa sivuraiteille liukumisistakin oli ihan asiallisia. Tuosta sinun Facebook-kommentin kopioinnista sen verran, että itse ainakin käsitin, että se perässä ollut kommentti ei tullut sinulta, vaan lukijalta. Toki tuon voi ymmärtää myös toisin. SUn siskon toimien arvostelua ei mun silmään osunut, mutta tosiaan, asiatonta se on. Bloggaajakollegojen arvostelussa oli suurelta osin varmasti kyse Annaa koskevista kommenteista, jotka selittyvät sillä, että samaan aikaan poistettiin häntä koskenut keskustelu, jossa oltiin lähdössä tatuoinnin haukkumislinjalta asiallisemman keskustelun puolelle.

   Mutta tosiaan, ihan yhtälailla bloggareilta tulee demittäjille paskaa niskaan asiattomasti. Hoetaan sitä, miten demittäjät on säälittäviä, kateellisia teinejä ja älykääpiöitä, eikä millään voida myöntää, että hei, ehkä siellä oli joku ihan asiallinenkin pointti seassa, eikä muisteta sitä, että demittäjistä vain pieni osa osallistuu Blogi-osion keskusteluihin, joissa on muutakin pointtia kuin oman lukijamäärän kasvattaminen. Ei se haukkuminen bloggareiden ja muiden kommenttien puolelta ainakaan hidasta keskustelua Demin puolella, kun ihmiset provosoituu puolin ja toisin. Enpä mä ole nähnyt mitään muuta keskustelupalstaa parjattavan yhtä paljon niin bloggaajien kuin lukijoidenkin puolelta. Jonkun verran vauva.fi:tä tuskastellaan, mutta kun bloggari sanoo puolikkaankaan sanan Demistä, on kommenttiboksi täynnä demittäjien haukkumista ihan yleensäkin, unohtaen taas sen, että vain pieni osa osallistuu niihin ärsyttäviin keskusteluihin. Itsekin kutsut muissa facebook-kommenteissä demittäjiä älykääpiöiksi ja ihmettelet, miten 20+ iän ylittänyt voi palstalla edes pyöriä. Totta kai se lisää bensaa liekkeihin.

   Ja omasta puolestani voin sanoa, että olet ehdottomasti yksi suosikkibloggareistani, mutta silti myös mua loukkasi kommenttisi siitä, miten masennus on sitä, että jengillä loppuu ongelmat kesken. Itselläni ei diagnosoitua masennusta ole, mutta terapiassa olen ravannut yli kaksi vuotta kun asuin vielä toisella paikkakunnalla. En todellakaan olisi kaivannut ongelmieni päälle vielä mielenterveyden ja jaksamisen pettämistä, mutta niin siinä kävi. Rikas.-postauksen muut pointtisi niin itse postauksessa kuin kommenteissa lähinnä ärsyttivät, mutta tuo masennus-kommentti ihan oikeasti loukkasi. Koska en isommin halua kaikkia ongelmiani kasata sun niskaan ja postauskin poistettiin, kesksutelin asiasta muualla kuin kommenttiboksissa, eli livenä ja Demissä

   Poista
 4. Olen itsekin eräs keskusteluun osallistuneista. Osa keskustelijoista astuu jatkuvasti asiallisuuden linjan yli, mutta itse pyrin pitämään viestini asiapitoisina ilman vääristelyä. Onko se silloin ihmekään, että viha vain kasvaa puolin ja toisin, kun muutamien typerien viestien tähden kaikki keskustelijat leimataan älykääpiöiksi, joille ei voi kuin nauraa? En viitsi vetää mukaan esimerkkejä, mutta jotkin bloggaajat vastaavat omaan blogiinsakin tulleisiin keskustelunaloituksiin vain lyömällä vyön alle: "mee takas sinne demiin nillittämään".

  En itsekään ole demi.fissä täysin anonyymi. Blogini löytyy profiilistani. Siksi en koe huutelevani nimimerkin takaa, mutta on ymmärrettävää, ettei kukaan ehdi seuloa, kuka nyt kirjoittaa anonyymisti ja kuka ei. Itse en uskaltanut olla rohkea ja kommentoida siihen facebook-keskusteluun, koska yleinen ilmapiiri oli se, että kuka tahansa eri mieltä oleva on 13-vuotias idiootti. Ne lukijoiden kommentit eivät olleet sinun syysi, kuten asiattomat viestitkään eivät olleet asiallisten keskustelijoiden syy.

  Helpointa olisi, jos asiattomat viestit voisi poistaa yksitellen, mutta moderoinnin vajavaisuuden vuoksi poisto tapahtuu keskustelutasolla. Bloggaajista keskustelemisesta on myös tullut vihamielisempää joidenkin keskustelijoiden tahoilta siksi, että näitä keskusteluja järjestelmällisesti poistetaan. Ongelma on molemminpuolinen ja jokainen voi mennä vain itseensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minun Demi-profiilistani löytyy linkki blogiini, enkä koskaan ole salannut demittämistäni, vaikken aktiivisesti sitä olekaan tuonut esille.

   Suuri ongelma on nimenomaan se, että siinä, missä osa demittäjistä ylittää asiallisuuden rajat, osa bloggareista ja kommentoijista yhtälailla mollaa perusteettomasti kaikkia demittäjiä. Kun tähän lisätään se, että käytännössä kaikenlainen kriittinen keskustelu mielletään asiattomaksi nillitykseksi, on sota valmis. Huvittavaa on se, että Demin keskusteluissa puhutaan hyvin paljon samoja asioita, kuin kommenttibokseissakin, mutta koska keskustelu tapahtuu Demissä, se on automaattisesti asiatonta nillitystä.

   Poista
  2. Joo, mäkin oon demittäjä vuosien takaa ja edelleen siellä mun profiilissa löytyy linkki blogiin. Onhan nää leimaamiset joka suuntaan epäreiluja, ihan siinä missä on epäreilua leimata vaikka kaikki uskikset joksikin tai tietyn puolueen äänestäjät joksikin sellaisen perusteella, mikä ei nyt suoraan liity uskontoon tai puolueeseen. Silti me kaikki sitä tehdään.

   Siitä olis tosi kiva pyrkiä pois päin ja kohdistaa ne kritiikit siihen henkilöön, jos kerran puhutaan henkilöstä. Vihreyteen esimerkiksi ehkä kuuluukin määritelmällisesti ympäristöstä välittäminen, mutta demittämiseen ei määritelmällisesti kuulu juoruaminen tai kateus. Mutta ah, olemme kaikki vain ihmisiä ja teemme epäreiluja yleistyksiä koko ajan. Miehet sitä ja naiset tätä, ulkomaalaiset tuota ja tätä ja suomalaisetkin on tuon tuosta ihan yhteen muottiin meneviä.

   Minä muistan elävästi ajan, kun Demi.fi oli ainoita suuria suomalaisia foorumeita, joilla oli älykästä keskustelua. Siis moraalista, politiikasta, ajankohtaisista aiheista... Ja siellä oli myös älykkäitä ihmisiä. Silloisia teinejä ja jo vähän teineistä ylikasvaneita. Nykyisin on tullut muita kanavia, ja asiallisuu on siirtynyt muihin medioihin. Toki sieltä edelleen löytyi esim. vaalien alla fiksua keskustelua politiikasta. Ei nyt ehkä sieltä Blogit-osastolta, mutta Omasta planeetasta ja syvällisistä jne.

   Poista
  3. ...ja koska olen elämätön demittäjä, bongasin pari keskustelua öisestä Demistä. Ekoilta sivuilta.

   Oon aina ennen tykänny EU:ssa olemisesta, mutta
   nyt on tullu vähän sellanen et mitä
   paskaa tämä on olevinaan
   http://demi.fi/keskustelut/1337497/oon-aina-ennen-tykanny-eu-ssa-olemisesta-mutta-nyt-on-tullu-vahan-sellanen-et-mita-paskaa-tama-on-olevinaan

   Mielenterveyskuntoutujien keskustelua #6
   http://demi.fi/keskustelut/1337570/mielenterveyskuntoutujien-keskustelua-6

   Kysykää kuurolta mitä mieleen tulee! :)
   http://demi.fi/keskustelut/1330340/kysykaa-kuurolta-mita-mieleen-tulee-vol-2

   Mitä teistä tulee isona?
   http://demi.fi/keskustelut/1337973/mita-teista-tulee-isona

   Enkeli-Elisa olikin huijausta vol 11.
   http://demi.fi/keskustelut/1337442/enkeli-elisa-olikin-huijausta-vol-11

   Poikaystävällä on vähän
   väärät luulot omilleen muuttamisesta
   http://demi.fi/keskustelut/1338032/poikaystavalla-on-vahan-vaarat-luulot-omilleen-muuttamisesta

   Onko kellään tyhjä olo?
   http://demi.fi/keskustelut/1329067/onko-kellaan-tyhja-olo

   TARVITSEN ROHKAISUA! Olen menossa ihastuksen luo
   viikonlopuksi
   http://demi.fi/keskustelut/1336875/tarvitsen-rohkaisua-olen-menossa-ihastuksen-luo-viikonlopuksi

   Sanokaa että joku muukin teistä itkee tai
   jollain on paha mieli
   http://demi.fi/keskustelut/1337650/sanokaa-etta-joku-muukin-teista-itkee-tai-jollain-on-paha-mieli

   Musta on hienoa, että on Demin kaltainen laaja foorumi, jolla nuoret ihmiset voivat keskustella keskenään, ja että siellä pyörii myös vähän vanhempaa porukkaa, joka voi sitä tukea, elämänkokemusta ja vinkkejä antaa. Paikka oli ennen vieläkin laadukkaampi, mutta kyllä sieltä edelleen löytyy hyviä, tärkeitä ja varmasti osallistujilleen arvokkaita keskusteluja, jos vain viitsii yhtään katsoa. :)

   Poista
 5. Hei!
  Taito se on sekin, että osaa jättää omaan arvoonsa kommentit, joista paistaa läpi, että kommentoijalla ei ole tietoa, mistä puhuu...
  Ja näin ollen joskus voi kysyä itseltää, että tuliko provosoiduttua turhaan. Ja siihen provosoitumisherkkyyteenhän/-tahkeuteenhan vaikuttaa monet muutkin olosuhdeasiat eli joskus ottaa jokin asian niin "pannuun" ja joinakin päivinä sen ohittaisi olankohautuksella. Tyyliin "enpä jaksa kyllä kommentoida"...
  Mutta toisaalta keskusteluthan voi tuoda uusiakin näkökulmia, joten voihan sitä nostaa asioita tarkasteluunkin...
  t.satunnainen kulkija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demistä vain on useilla sellanen kuva, että ei siellä voi olla yhtään mitään asiallista, ja että kaikki keskustelu siellä on vain kateellisten nillitystä. Siksipä ajattelin yhtenä demittäjänä ottaa kantaa ihan omalla naamallani, ja kertoa vähän omia ajatuksiani siitä, miksi näitä keskusteluita syntyy, ja miksi tilanne on niin tulehtunut.

   Poista
 6. "Mutta ihan aikuisia, asiallisia käyttäjiä löytyy myös paljon. Myös niistä pahamaineisista blogikeskusteluista"
  kun osallistuin vielä näihin demikeskusteluihin ja pidin asiallista linjaa ilman suurta kritiikkiä silti sain heti eräältä varsin suositulta bloggaajalta haukkumakirjeitä jossa uhkailtiin poliiseilla, haukuttiin vainoaja-ahdistelijaksi ja ties mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, valitettavasti myös bloggareiden itsensä joukosta löytyy ihmisiä, jotka käyttäytyvät ihan asiattomasti.

   Poista
 7. "kun voi muuttaa maailmaa"
  voi alottaa vaikka siitä ihan omasta maailmasta. jos haluut mukaan bloggaajien bileisiin, niin ole parempi tässä mitä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysehän ei niissä keskusteluissa ole pohjimmiltaan ollut bileistä, vaan siinä, että on sääli, että asenne on sellainen, että uudet bloggarit olisivat mukana jotenkin vääristä syistä tai säälittäviä kuvatessaan linssinsuojuksia. Bileistäkään puhuttaessa ei kritisoitu sitä, että näitä "suljettuja miittejä on", harmiteltiin vain, että ne avoimet miitit ovat kadonneet, ja yhteisöllisyys muutenkin vähentynyt blogimaailmassa huomattavasti.

   Mulla ei ole tarvetta olla parempi tässä, mitä teen, sillä olen blogiini vallan tyytyväinen muutenkin.

   Poista
  2. Aika noloa Nata! Tuskin itselläsikään ois noin paljoa lukijoita, jos et ois Sharonin kautta saanut kävijöitä! Sä käyttäydyt nyt kyllä tosi lapsellisesti!

   Poista
  3. Voi hyvä luoja Nata, aika pohjanoteerauskommentti! Luulet vissiin olevasi jotain tosi spesiaalia, kun bloggaat sentää Indiedaysillä ja pääset hienoihin pirskeisiin kilistelemään skumppalaseilla. Kannattaisikohan hiukan silti nöyrtyä, kun tosiasiassa sä et ole mikään blogimaailman merkkihenkilö etkä sellaiseksi koskaan tulekaan.

   Poista
  4. Voi luoja.. En ole kyllä koskaan törmännyt yhtä ylimieliseen kommenttiin, Nata tuo oli kyllä totaalinen pohjanoteeraus, en ymmärrä miten olet päässyt indidaysille tuolla asenteella, et sinne todellakaan kuulu, etkä ansaitse todellakaan tuota kaikkea mitä olet saanut. Sinulla on vain tuuria, et tosiaan ole sinne päässyt taitojesi ansiosta anteeksi nyt vain. On monia jotka ansaitsisivat paikkasi paljon enemmän.

   Poista
  5. Huhhuh! Miten röyhkeää käytöstä Natalta! Pikkasen suutuspäissään yrittää olla kova.... Taitaa tuon hirveillä tatuoinneilla päällystetyn kuoren alla ammottaa pelkkä tyhjyys ja joku mielenterveyshäiriö.

   Poista
  6. Voi ei, olisinpa nähnyt tuon Natan kommentin aiemmin, niin olisin lopettanut ko. henkilön blogin lukemisen jo viime kesään. Lopetan sen nyt. Noin. Kiitos ja hei vaatimaton ja nöyrä Nata, jota joskus ihailin kovasti.

   Ps. Tiina, olet ihana.

   Iines

   Poista
 8. "voi alottaa vaikka siitä ihan omasta maailmasta. jos haluut mukaan bloggaajien bileisiin, niin ole parempi tässä mitä teet."

  Ylimielinen kommentti, millä tavalla parempi? pitäisikö olla enemmän lukijoita, nellyn vaatteita vai indiedaysin bloggaaja? paistaa läpi tuo ylimielinen asenne että toinen/toiset on huonompia jos on vähemmän lukijoita, ikävää että ihmisiä määritellään lukijoiden määrien mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä tuosta määrittelyn ikävyydestä. Ei blogia tai ihmistä pitäisi määritellä sen mukaan montako lukijaa on, kauanko blogi on ollut pystyssä, miltä bloggaaja näyttää tai minkä ikäinen tämä on tms.

   Poista
 9. Itsekin eksyin tänne Demin kautta ja täytyy kyllä Natan viimeisempään kommenttiin sanoa että aika säälittävää ja lapsellista. Tuollaisilla ihmisillä ei ole oikeuksia kritisoida ketään mistään. Säälittävää miten jotkut oikeasti luulee olevansa jotain vaikka tosiasiassa eivät ole mitään, ja jos ovatkin niin eivät ole sitä ansainneet tai tehneet sen eteen mitään.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. avoimen blogimiitin aina järkkää joku. järkkää sellainen vaikka itse! hanki sille sponsoreita, tila ja laita kutsu feisbuukkiin.

  toi yhteisöllisyys. eihän kaikki maailman siaraanhoitajatkaan ole keskenään kavereita. tai kaikki juoksun harrastajat. miksi kaikkien bloggaajien pitäisi olla keskenään niin hyvää pataa? aika isosta joukosta kuitenkin puhutaan ja siihen mahtuu jos jonkinlaista hiihtäjää. kyllä mä irl kaverinikin valitsen, miksen valitsisi blogikamuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo aiemmin todennut, että mulla ei ole resursseja järjestää avointa blogimiittiä, varsinkaan yksin. Tämän näit varmasti myös sieltä Demin keskustelusta, kun kerran sitä tänne kommentoit.

   Se, ettei mulla ole resursseja järjestää miittiä, ei tarkoita, etteikö voisi ääneen sanoa, että niiden katoaminen on harmi.

   Ja ei, kaikkien kanssa ei ole pakko (eikä voikaan) olla kavereita, mutta onkohan nyt vähän kohtuutonta sanoa, että kaikki tai edes suurin osa uusista bloggareista aloittaisivat pelkästään rahan perässä tai olisivat jotenkin säälittäviä? Tällaisiakin kommentteja löytyy. Mitä se esimerkiksi sinua haittaa, vaikka joka toisellaolisikin blogi, johon kuvattaisiin niitä linssinsuojuksia? Ei sun niitä tarvitse lukea tai muutenkaan huomioida. Myös esimerkiksi kommentteihin vastaaminen kuuluu ihan peruskohteliaisuuteen, etenkin silloin, kun jotain kysytään. Miljoonaa "kiitos:)" -kommenttia ei tarvitse kirjoittaa, mutta vastaisi tosiaan edes niihin kysymyksiin. (Ja joo, sä vastaat kyllä suht. aktiivisesti, mitä ei voi tosiaan sanoa läheskään kaikista)

   Poista
  2. Ei blogimiitille sponsoreita tarvii. Silloin aikanaan vuonna 2007 kun aloitin itse bloggaamisen, ei meillä miitit mitään sponsoroituja ollut. Ihan itse mentiin vaikka safkaamaan jonnekin, hengattiin puistossa ja syötiin omia eväitä ja omia juomia yms. Se oli sitä bloggaamisen kulta-aikaa mun mielestä, voi niitä vanhoja aikoja! :P

   Poista
 12. Voi hyvä ihme, miten voi ihan parista sanasta huokua noin paljon itseriittoisuutta. :-D Naurattaa, voi Nata, hyvä että tiedät noin paljon, ja viitsit arvokasta tietoasi tulla myös jakamaan meille muille tänne. Eipä varmaan ois itse tiedetty kuinka blogimiitit järjestetään.
  Voi jööses, olisin sen itsensä puolustamisen vielä ymmärtänyt, mutta ei tuo sitä enää ole.
  Terveisin anonyymi ja demittäjä

  VastaaPoista
 13. "hanki sille sponsoreita" hyvähän natan on puhua sponsoreista kun bloggaa indiedaysille, tämän blogin kirjoittaja ei ole samassa asemassa mediassa yms. kuin sinä ja sinulla on sen kautta vaikutusvaltaa.
  "eihän kaikki maailman siaraanhoitajatkaan ole keskenään kavereita. tai kaikki juoksun harrastajat. miksi kaikkien bloggaajien pitäisi olla keskenään niin hyvää pataa?"

  kyllä ne sairaanhoitajatkin joutuvat aivan takuuvarmasti olemaan jonkinlaisissa väleissä keskenään kun töitä yhdessä tekevät ja päivittäin tapaavat t. sairaanhoitajan kaveri, samoin ne jotka harrastavat juoksemista yhdessä, tietysti voi hankkia loparit tai vaihtaa työpaikkaa jos ei millään tule toimeen muiden ihmisten kanssa. Jotain blogeja on typerää edes verrata sairaanhoitajiin joilla on paljon monipuolisemmat, vaativat ja raskaammat työt kuin vapaaehtoisesti blogia kirjoittavan "työt" jotka on lähinnä hehkutusta elämän iloista tai kollaaseja. Antaa jotenkin todella kehittymättömän kuvan kun kirjoittaa noin. Kyse ei varmaan missään vaiheessa ollut siitä että kaikkien maailman ihmisten tulisi olla keskenään parhaita kavereita, vaan kyse oli siitä että pitäisi tulla toimeen kaikkien kanssa. Harmi että jotkut bloggaajat suosivat syrjintää: ei välttämättä syrjitä tietyn näköisiä tai tietyn maalaisia mutta syrjitään ja haukutaan niitä joilla on vähemmän lukijoita, jos ei muita.

  Jos te suositummat bloggaajat oikeasti haluaisitte kannustaa muita niin ottaisitte paremmin huomioon myös nuoremmat lukijanne, hyvin harva on kannustava nuorempia lukijoita kohtaan lähinnä salaa naureskellaan niille faneillekin ja joskus annetaan vakilukijoistakin säälittävän perässäroikkuvan fanin kuva vaikka mainitsemella että "fani/lukija" tuli juttelemaan aivan kuin henkilöllä ei olisi muuta nimeä kuin se fani. Nuoremmille ei haluta antaa mitään mahdollisuutta ja joidenkin mielestä oman blogin mainostaminen keskusteluissa tai linkityksilläkin on naurettavaa, muut eivät siis saisi olla esillä kuin nämä vanhat vaan vaikka aina tulee myös uusia ja nuorempia julkkiksia niin miksei myös blogipiireissä. Monista saa niin kylmän tyrannimaisen ikävän kuvan jossa eletään lasikuplassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minun medianäkyvyydellä ei sponsoreita hankita. (Vaikka toisaalta kyseenalaistan kyllä senkin, että niitä olisi pakko olla) Lisäksi mun resurssit järjestää miitti on huomattavasti huonommat jo senkin takia, että asun Oulussa. Suurin osa bloggareista on kuitenkin lähempänä pääkaupunkiseutua, ja kuinka moni heistä olisi valmis tulemaan tänne? Helsinkiin kun mun olisi pikkuisen paha järjestää yhtään mitään.

   Ja vaikka tokikaan kaikki sairaanhoitajat ei edes tunne toisiaan, aika harva vanhempi pitää nuorien alalle opiskelevien ihmisten motiiveja vääränä ja lyttää heidät jo ennen kuin he ehtivät edes aloittamaan töitä.

   Poista
 14. ei tässä kukaa oo lyttäämässä ketään aloittelevia bloggaajia! päinvastoin. itse kannustin siskoani kovasti perustamaan blogin ja sen sitten nähtyä päivänvalon, teen kaikkeni että analla olisi smuutti tie mihin ikinä sitten haluakaan mennä (kävin mm koodaamassa html bloggerissa, kivaa).

  itse en oo koskaan haukkunu ketään vähemmän suosittua, koska itsekin aloitin vasta vuosi sitten. sen sijaan voisi miettiä, että kuinka paljon suosittuja bloggaajia haukutaan! mikä oikeus demittäjillä on puhua paskaa musta tai annasta, vaikkette kumpaakaa oo koskaan livenä edes tavannu. mitä noita keskusteluja oon lukenu, niin IHAN HELVETIN PALJON väärää tietoo ja oletuksia. koko keskustelu saattaa perustua siihen, että joku on käsittänyt väärin. vedän täällä himassa jäätävän face palmit ja mulle iskee myötähäpeä puolestanne. kuinka voi puhua aiheesta, josta ei tiedä _mitään_??!

  sen sijaan että tiina tässä olisi jauhanut musta paskaa monen keskustelun verran, olisi voinut vaikkapa kääntää tilanteen päälaelleen. ei kukaan halua olla sellaisen tyypin kanssa kaveri, joka haukkuu selän takana. ei kavereita tehdä olemalla kusipää. hyvä tiina, onneksi kirjotit omalla naamallasi demiin, nyt kaikki tietää ketä ei ainakaan kannata linkata yhteenkään "hyvät blogit, mukavat bloggaajat" -postaukseen.

  kaikki ovat aloittaneet siitä nollasta. kaikki ovat olleet samassa tilanteessa. alussa kellään ei ollu resursseja järkätä jotai tapaamisia. ei tässä kukaa mikään etuoikeutettu ole, paljon duunia takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo aiemmin sanonut, että pidän omalta kohdaltani linjan asiallisena myös siellä Demissä. Olen myös puolustanut sinua (ja monia muita), kun aihetta on. En ole koskaan kritisoinut esimerkiksi bloggarin yksityiselämää, ulkonäköä, elämänvalintoja tai läheisiä. Olen pitäytynyt siinä, että kommentoin vain käytöstä blogimaailmassa, ja se ei minun kirjoissani ole paskan puhumista. Jos sanot, että masennus on keksitty ongelma tai kaikki kirkkoon kuuluvat idiootteja, on ihan turha odottaa, ettei siitä kukaan sanoisi päinvastaista mielipidettä. Minun mielestäni tuollaiset kommentit ovat asiattomia, ja sanon sen myös ääneen. Jos sen takia olen kusipää, fine.

   Kyllä, suosittuja bloggaajia haukutaan, se on fakta. Niin haukutaan myös pienempiä blogeja. Ei ehkä määrällisesti yhtä paljon, mutta eipä niitä fanejakaan ole yhtälailla. Kumpikaan ei ole vähemmän väärin.

   Haluaisin myös tarkemman esimerkin, missä kohtaa olen puhunut sinusta paskaa tai asioita, jotka eivät ole totta? Edelleen olen pyrkinyt kommentoimaan blogikeskusteluissa vain käyttäytymistä ja sanomaan sellaisia asioita, joita bloggaajat ovat itse tuoneet esille ja vielä niin, että voisin sanoa samat asiat myös omalla naamallani.

   Poista
  2. Itsekin demin keskusteluja lukeneena voin sanoa olevani Natan kanssa ainakin osittain samaa mieltä. Ymmärrän kyllä, että blogeista ja bloggaamisesta halutaan keskustella, mutta ehkä keskustelu olisi hyvä pitää yleisellä tasolla. En usko, että yksikään näihin keskusteluihin osallistujista haluaisi lukea itsestään sellaisia keskusteluja. Kenenkään, edes bloggarin, ei tarvitse sietää haukkumista.

   Poista
  3. aika jännä, kun en oo koskaan nähny mitään puolustuspuheenvuoroa. kai sä tajuat, että mikä tahansa keskustelu lyö vain bensaa liekkeihin ja kohta kaikki kääntyy taas siihen kuinka mulkku ja ylimielinen joku bloggaaja on.

   ja mä en sanonu että SINÄ olisit kusipää, sanoin että olemalla kusipää ei tehdä kavereita.

   just tätä mä meinaan. kohta luen varmaan demistä että yhyy nata haukku kusipääks.

   Poista
  4. Anonyymi: Omalta osaltani pyrin juuri tähän, että pidän kommenttini yleisellä tasolla, ellei sitten kyseessä ole joku tietty kommentti (kuten nyt esimerkiksi se masennus-kommentti) tai vastaava käytös, johon koen pystyväni sanomaan oman mielipiteeni ilman haukkumista. Muiden käytökseen en valitettavasti voi vaikuttaa.

   Nata: Mutta sanoit minun jauhaneen sinusta paskaa (=asioita, jotka eivät ole totta) monen keskustelun verran. Viimeisimpiä puolustuspuheenvuorojani on olleet muun muassa se, kun joku väitti ettei suositut bloggaajat esimerkiksi ikinä tee "linkkaa blogisi" -postauksia. Kerroin, että kyllä tekin niitä teette, ja mainitsin esimerkkeinä sinun lisäksi vielä ne muut, joilta muistin vastaavan postauksen nähneeni. Kehotin myös "Rikas."-postausta koskeneessa keskustelussa pitämään maahanmuuttajataustasi poissa keskustelusta, koska ei liittynyt asiaan mitenkään. Olen myös useaan otteeseen maininnut sinun olevan yksi suosikki bloggareistani.

   Edelleen, en voi vaikuttaa muiden käytökseen, joten en ala ottamaan siitä vastuuta. Minä en ole noita parjattuja keskusteluita tainnut perustaa kuin kaksi, joista toinen oli tämä suositut vs. tavikset, ja tarkoituksena oli tosiaan kumpaakaan syyttelemättä keskustella siitä, miten tuollaiseen tilanteeseen on päädytty. TOinen taas oli ns. jatkoa aiemmalle keskustelulle. Otan vastuun tasan tarkkaan omista tekemisistäni ja sanomisistani.

   Poista
  5. Se on sinun mielipiteesi, minä en kuitenkaan näe keskustelussa itsessään mitään väärää, kunhan käyttäydyn itse asiallisesti. Ja huomauttaisin vielä, että kumpikaan aloittamistani keskusteluista ei koskenut nimenomaisesti sinua.

   Poista
  6. Mä kyllä ymmärrän, että Nata on nyt ottanut sinut silmätikukseen, koska olet osallistunut niihin keskusteluihin. Niin paljon mielipahaa on osa keskustelijoista onnistunut aiheuttamaan. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, ettei tämän mielipahan läpi pysty näkemään sitä, ettei kukaan asiallinen keskustelija yksinkertaisesti pysty estämään sitä paskanjauhantaa täysin. Puolustelut unohtuvat ja hukkuvat typerysten huuteluihin eikä niistä jää mitään jälkeä, kun poistonappi vain viuhuu. Nimimerkit sekoittuvat muistissa toisiinsa.

   Tiinan perustamista keskusteluista yksikään ei ole ollut aiheeltaan sellainen, josta tulisi tuohtua. Itsekin olen pyrkinyt olemaan kommentoimatta, mikäli en asiasta mitään tiedä, tai oikoa väärinkäsityksiä, mikäli sellaisia selvästi on tapahtunut. On kuitenkin hyvin helppoa väittää näin, kun mitään keskusteluja ei ole enää jäljellä.

   "hyvä tiina, onneksi kirjotit omalla naamallasi demiin, nyt kaikki tietää ketä ei ainakaan kannata linkata yhteenkään "hyvät blogit, mukavat bloggaajat" -postaukseen."

   Tämäkö on mielestäsi asiallinen jatko tällekin keskustelulle? Henkilökohtainen hyökkäys, vaikket Tiinaa lainkaan tunne. Sekö on sinulta oikeutettua, vaikka Tiina ei ole sinua millään tavalla haukkunut?

   Poista
  7. Jep, tämähän oli odotettavissa, kun kirjoitin tämän postauksen. Että jossain vaiheessa sitä sitten olisi yhtä kuin kaikki asiattomat keskustelijat, vaikka kunka pysyttelisi asiallisena ja puolueettomana. Mulla ei ole mitään henkilökohtaista Nataa vastaan, ei ole koskaan ollutkaan. Silti koen, että oli tarpeellista, että edes joku bloggaavista demittäjistä ottaa asian esille omilla kasvoillaan.

   Poista
  8. Nata 18. toukokuuta 2012 2.52
   "jos haluut mukaan bloggaajien bileisiin, niin ole parempi tässä mitä teet."

   Nata 19. toukokuuta 2012 22.23
   "itse en oo koskaan haukkunu ketään vähemmän suosittua"

   niinpäniin.

   Poista
  9. En ymmärrä miksi Nata on vetänyt herneet nenään näistä Tiinan jutuista. Eihän Tiine ole haukkunut yhtään ketään. Aloittanut keskustelun ihmisiä nyt kiinnostavasta aiheesta kuten nämä ""KUNNON"" bloggarit tekevät........

   Poista
 15. Natan ensimmäinen kommentti "ole parempi mitä teet" on aika käsittämätön. Millä tapaa sinun blogisi on,Nata,parempi kuin Tiinan? Lukijamäärienkö? Eikö pieni blogi voi olla parempi kuin oh mighty indiedays. Minusta Tiinan blogi on miljoona kertaa parempi kuin sinun,Nata. Niinpä, mielipide-eroja ne paremmuudet/huonoimmuudet on eikä voida sanoa noin.

  Jos kyseessä on se kuuluisa sarkasmi, niin tällöinhän suuren bloggaajan pitäisi tietää että se ei vaan erotu kirjoitettuna niin hyvin kuin puheessa. Varsinkaan kun ei ole mitään hymiöitä tms jotka hieman edesauttaisi sitä että kyseessä on sarkastinen ilmaisu. Siltikin, aika käsittämätön kommentti.

  Aika turha verrata että "olenhan auttanut siskoani". Sisko on ehkä hieman eri asia kuin tuntematon bloggaaja. Jokainen meistä aivan varmasti auttaa omaa perheenjäsentä mutta jokainen meistä ei auta tuntematonta.

  VastaaPoista
 16. Hohhooh on se nähty monet kerrat miten varsinki suositut bloggarit sanoo jotain ja sitte ku siitä kohistaan niin ollaan että "eiku mä tarkotinki sitä ja tätä, taas vääristelette yhyy". Facepalm.

  VastaaPoista
 17. "ja mä en sanonu että SINÄ olisit kusipää, sanoin että olemalla kusipää ei tehdä kavereita"

  mutta sehän tarkoittaa ihan samaa? mikä sinua nata oikein vaivaa? huomaatko ettei kukaan muu ns. suosittu bloggaaja ole osallistunut tähänkään keskusteluun saati samalla asenteella kuin sinä.

  "mikä oikeus demittäjillä on puhua paskaa musta tai annasta, vaikkette kumpaakaa oo koskaan livenä edes tavannu."

  olen saanut sellaisen käsityksen että myös te puhutte selän takana paskaa ja haukutte muita, mutta muut eivät saisi käyttäytyä kuten te tai alkaa raivoaminen ja uhkailu? naurettavaa käytöstä, joskus vaan ihmisen pitää antaa takaisin ehkä tiina on loukkaantunut teidän käytöksestänne jotenkin ja puolustaa vain itseään mikä on sallittua kun ei (valitettavasti?) eletä neuvostoaikaa ja hiljennetä erilailla ajattelevia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisesti en ole loukkaantunut, vaan keskustellut asioista, jotka koen keskustelun arvoisiksi. Nata on nyt sitten ilmeisesti purkamassa vitutustaan minuun, koska olen yksi niistä harvoista demittäjistä, jotka myöntävät että moi, minulla on blogi ja minäkin demitän. Minä nimittäin en ole mitenkään ottanut ketään tiettyä bloggaajaa hampaisiini noissa keskusteluissa, ja tosiaan pyrkinyt pitämään keskustelun yleisellä tasolla omalta osaltani.

   Poista
 18. "aika jännä, kun en oo koskaan nähny mitään puolustuspuheenvuoroa."

  Niin sä siis vietätki siel demis enemmänki aikaa, Nata?:D

  VastaaPoista
 19. haahhahaah XDDDDD ei hitto nata olet nolo :D ,myötähäpeä sinusta on nyt kyllä niin järkyttävän suuri, että oikeasti, mene vaan pois täältä kommenttiboksista, olet nolannut itses jo niiin pahasti että ei mitään järkeä :D miten ihminen joka on tuommonen voi eläää itsensä kanssa?

  VastaaPoista
 20. uskomatonta käytöstä natalta ja jäätävän surkeeta argumentointia.. tiinalla on selkärankaa keskustella asiasta ASIALLISESTI omalla nimellään ja kasvoillaan, silti ketään haukkumatta. nata taas tulee mollaan muita ja sit vielä väittää, että hänestä on "puhuttu paskaa", vaikka suurin kohu nousi näistä törkeistä lausahduksista, että masentuneilta loppuu ongelmat kesken ja kaikki uskovaiset on idiootteja jne. törkeenpää tyyppiä saa hetken hakea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn jokaikiseen sanaan tässä!

   Poista
 21. Kyllä se sinä Tiina tässä se nolo oot! Tommonen läski ja valitat ettei tuu kutsuja miitteihin. Niinku Nata sano, oo parempi ni alkaa sujuu! Alota vaikka laihduttamisesta ni ei oo ulkonäkökää esteenä kutsuille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Natan "kannattajat" näköjään yhtä kypsiä kuin neiti itse :-------------DD

   Poista
  2. Onko mitään lapsellisempaa kui mollata toisen ulkonäköä?
   Aika alas osaa näköjää ihminen vajota jos täytyy alkaa koosta heti ensimmäisenä vikiseen, mutta hyvähän se on jos itse on oikein neiti nirppanokka täydellinen.

   Poista
 22. Siis uskomatonta, eikä mitenkään hyvällä tavalla! Kun Natalla on nyt ollut niitä Oikeita Ongelmia, eikä ole masentunut, niin masennustahan ei voi olla olemassakaan! Ei tietenkään! Ja jos sattuu olemaan suositun bloggaajan ystävä, niin sillähän ei tietenkään saa omalle blogilleen näkyvyyttä! Ei tietenkään, blogi vaan sattuu olemaan niin uskomattoman ylivertainen ja hyvä, että lukijat löytävät sinne ihan itsestään!

  VastaaPoista
 23. http://indiedays.com/palaute/

  Indiedaysiin palautetta vaan. Aika kyseenalainen käyntikortti ko. puljulle tämä yksi sarkasmisankaritar käytöksellään on.

  VastaaPoista
 24. Tämän seurauksena ainakin yksi lukija aikoo lopettaa kaikkien indiedaysin blogien lukemisen ja kommentoimisen, en siedä haukkumista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta, mutta muistetaan nyt, että se, mitä Nata sanoo, ei liity mitenkään keneenkään muuhun bloggaajaan.

   Poista
 25. Kuka hitto tää Nata on? En oo ikinä kuulukkaan. Mitä se on kirjottanut masennuksesta? Ja miksi se on niin vihainen sulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whitetrash disease -blogin pitäjä, syy sille, miksi hän on vihainen minulle, löytyy hänen kirjoittamistaan kommenteista tossa yllä, samoin kuin se, mitä on kirjoittanut masennukseesta.

   Poista
 26. hetkinen kun hengittelen pari minuuttia syvääääään, sisäääään ja ulossss... HUH! en oikein voi muuta enää sanoa :O

  ps. järjestettäänpä me oulun seutukunnilla asuvat ihan oma blogimiitti, maksimi lukijamäärä osallistuvien blogeilla saa olla 80 lukijaa, ostetaan sinne pullo kuoharia ja anttilasta muovipikarit. postataan sit jokaikiseen mahdolliseen mediaan sata kuvaa bileistä torinrannassa, ja kysytään toripolliisilta että paljonko se maksaa meille jos saa kuvien muodossa näkyvyyttä meidän blogeissa! ;) jee, hyvä idea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aawww <3 Mä tosin en lähtisi millään muotoa rajaamaan ketään pois miitti porukan ulkopuolelta. Kivoimpia kun kuitenkin on ne, joihin pääsee kaikki halukkaat (toki esim. tilan rajojen puitteissa) mukaan.

   Poista
  2. jep, ei mun kommentti ihan vakavalla mielellä ollut kirjoitettu :) mutta kiva olis kyllä täällä "korvessa" joskus jotain järjestellä!

   Poista
 27. Tiinan teksti on hyvää ja helposti luettavaa. Ja itse olen monesta asiasta samaa mieltä kuin Tiinakin.

  Ja eiköhän jokaisella ole vapaus kirjoittaa omassa blogissaan mitä haluaa? Jos löytää jotain loukkaavaa jokaisesta tekstistä, niin kuka käskee lukea? Jos omaan blogiini tulis jokaiseen postaukseen samalta henkilöltä pelkkiä negatiivisia kommentteja, niin tylysti vaan, ettei ole kukaan pakottanut lukemaan/seuraamaan.

  Ja sitäkään en ymmärrä, minkä perusteella on hyvä blogi? Kuten monet ovat yllä jo maininneet, niin kävijä-tai lukijamäärät eivät todellakaan ole sen mitta. Omasta mielestäni hyvä blogi määräytyy sen sisällön, ei sen suosion mukaan.

  VastaaPoista
 28. Näin tän tekstin ja koin suurta tarvetta kommentoida. En ihan tarkalleen ottaen tiedä miksi.

  Musta on hauskaa, kun usein ollaan sitä mieltä, että minä olen se suuri ja mahtava diktaattori, joka sulkee keskusteluja, ilmiantaa niitä tai vaikka mitä muuta. En omista tunnareita Demiin, eikä niitä omista kukaan läheisistäni. En tiedä miten keskustelun voi edes ilmiantaa. Kun mulle linkataan keskustelu, niin käyn scrollaamassa sen, jos on aikaa, ja tsekkailen, onko siellä mun läheisistä juttua. Musta saa puhua paskaa niin paljon ku sielu sietää, mun läheisistä ei. Antaa ihmisten puhua, jokainen, joka osaa ajatella järkevästi, ymmärtää kyllä kuinka pieni osa koko tekstistä on totuutta. Itse oon viimeks linkannu itteni Demin sivulle reilu kolme kuukautta sitten tsekkaamaan yhden keskustelun, ja siksi olenkin täysin ulalla siitä, mitä siellä on tapahtunut. Mun puolesta jokainen saa keskustella, miten haluaa, en lähde sitä estämään.

  Kuitenkin, saan olla eri mieltä siitä, millainen mielenterveys on ihmisellä siinä vaiheessa. En tarkoita satunnaista kommentia sinne tänne, vaan niitä tiettyjä nickejä siellä, jotka jokaisen tunnistan jo, ja joilla on jotakin hampaankolossa minua vastaan. Mua siellä mollaa arviolta seitsemän samaa nimimerkkiä aina. Mä oon tavallaan imarreltu. Oon vaikuttanu jonku elämään niin suuresti, että vuosia !!! jaksetaan jauhaa musta asioita, ja käyttää villisti mielikuvitusta siellä, spinnaillaan ihan mitä vaan, jotta vaan saadaan ihmisiä lobbaamaan mun vihaamista.

  Haluaisinkin tietää Tiina-hyvä, mikä Sinusta on hienoa tässä käyttäytymisessä? Avaudutaan siitä, miksi jotakin bloggaajaa vihataan. Sanotaan, että keskustelu on täysin asiallinen, ja siinä ei mennä yksityisasioiden puolelle (en oo tainnu ite vielä yhtään tällasta törmätä), mutta koko keskustelun pointti on käydä läpi viimeistä ihokarvaa myöten se, kuinka huono ihminen bloggaaja on, kun nyt sanoi asian X. Itse peräänkuulutan elämässä positiivisuutta, enkä ymmärrä, miksi joku/jotkut haluaisivat kieriä negatiivisessa energiassa. Mutta ei siinäkään vielä mitään. Mitä se haukkuva ihminen saa siitä, että haukkuu toisen? Hyvän mielen? Tuskin, koska siinä on ite niin raivoissaan/kateellinen/mitätahansamuuta kuin hyvällä mielellä.

  En ymmärrä, mikä tässä kaikessa voi olla sen arvoista, että siihen käyttää omaa aikaansa. Bloggaaja ei tule muuttumaan siitä, mitä muutama ihminen demissä on hänestä mieltä. Miksi muuttuisikaan? Jos joku, joka ei edes tunne Sinua, haukkuu Sinut pystyyn, aiotko muuttua? Aiotko edes harkita sitä, kun tiedät, että ihminen ei tiedä sinusta mitään? Mähän olen kutsunut pari pahinta vihaajaani kahville, oon aika varma, että mielipiteet musta muuttuis, jos mut tapais oikeassa elämässä. Kummasti yksikään näistä ei ole ottanut pyyntöä vastaan. Blogipersoona ei ole sama ihminen, joka on ruudun takana. Blogipersoona rakentuu siitä, mitä bloggaaja haluaa antaa lukijoille, mutta vielä enemmän niiden lukijoiden tulkinnasta. Jokainen ymmärtää tietyt elokuvat eri tavalla, kirjat, runot jne. Jokainen näkee bloggajat eri tavalla.

  En missään nimessä oleta, että kaikkien pitää pitää minusta. En vain ymmärrä, miten joku voi alkaa vihaamaan toista ihmistä ja pitämään siitä vihasta kiinni, jos sitä ihmistä ei edes tunne, vaan on itse luonut käsityksensä muutamasta mielipiteestä. Varsinkin kun kirjallisessa tuotoksessa toisen ymmärtäminen voi jäädä varsin heikoksi. Postaus on aina lyhyt, eikä siinä voi moniselitteisesti avata omaa mielipidettään ja ottaa jokaista asiaa huomioon. Sitten kun sen lukee itse tietyllä perspektiivillä, eikä edes yritä ymmärtää mitä toinen sanoo. Soppa on valmis.

  VastaaPoista
 29. Tässä komppaan Nataa. Olisi niin paljon kaikkien kannalta helpompaa, että kysyttäs bloggaajalta suoraan, sen sijaan, että juostais Demiin otsikoimaan "se Vitun Mungo-Anna sano taas näin" ja hirvee pyörä pyörimään, mahdollisesti aiheetta. Ja jos kysymysten jälkeenkin on bloggaajan kanssa eri mieltä, niin miksi pitää aina vetää "et myönnä virheitäs, et myönnä, että olet väärässä" Matemaattisten ja fyysisten totuuksien lisäksi, maailmassa ei ole mitään, missä olla oikeassa tai väärässä. Mielipiteet eriää toisistaan, eikä ole absoluuttista totuutta olemassakaan. Miksi siis lukija on oikeassa ja bloggaaja väärässä, ja jos bloggaaja pitäytyy kannassaan, on hän automaattisesti perseestä? Mielipideoikeus on lukijoilla, mutta se pitäisi olla myös bloggaajalla.

  Eniten mua korpeaa se provoaminen, jossa ei oo päätä eikä häntää, joissa levitellään valheita ja muut kävelee ku pässit narussa. Bloggaajalla ei ole mitään keinoa korjata noita, ja ite törmään jatkuvasti esim. kysymykseen siitä, onko mulla silarit, kun Demissä luki niin. Saatana, mä oon neljä vuotta kuvannu asukuvia monta kertaa viikossa, missäköhän vaiheessa mä oisin ollu teipattuna viikkotolkulla ja salannu tän asian täysin? Ihan oikeesti. Ihminen lukee jotain, ei kyseenalaista sitä, ja tekee johtopäätöksensä siitä.

  Mun mielestä näiden kaikkien demi-keskustelujen takana on kateus. Mä oon pahoillani, vedän tähän kateuskortin, koska en pysty selittämään tätä millään muulla. Henkilökohtainen viha toista kohtaan johtuu jostakin henkilöön liittyvästä tapahtumasta. Tässä tapauksessa mä uskon, että bloggaaja on menestyneempi (työssä, bloggaamisessa missä vaan), uskaliaampi ja itsevarmempi, eri näköinen fyysisesti, onnekas elämässään/ saavuttanut asioita, pääsee kokemaan asioita jne. On helppoa ajatella, että vittu tuo on perseestä, ku se saa noin paljon. Koskaan ei ajatella, paljon se bloggaaja on antanut sen eteen. Ja kun pieni vihreyden kapina on sytytetty sisälle, niin alkaa hulabaloo omassakin päässä.

  Eräs upea nainen on vähän aikaa sitten muistuttanu mulle, että ihmisestä kertoo eniten se, miten hän puhuu muista ihmisistä. Sen takia mun kunnioitus demiläisiä kohtaan on nolla. Jos omistaa arkensa vapaat hetket sille, että dissaa tuntemattomia ihmisiä, yksityishenkilöitä, joiden kanssa ei ole koskaan ollut tekemisissä, niin ei ole mun mielenkiinnon tai kunnioituksen arvoinen ihminen.

  On säälittävää kuunnella aina näistä jutuista samaa mikä varmasti täälläkin nousee, eli "ei kukaan ole kateellinen, turha kateuskortti". MIKSI sitten? Tässäkin kommenttiboksissa on nähtävillä vääntöä siitä, että meillä "suosituilla" bloggaajilla oli joku miitti. En tiedä, mistä tää lähti liikkelle, mut ihan sama. Miitti ei ollut sen takia, että ollaan "suosittuja", miitti oli sen takia, että me ollaan kaiken maailman kissanristiäisissä tavattu monesti ja haluttiin viettää keskenämme aikaa. Jos et saa kutsuja kissanristiäisiin, niin ei se varsinaisesti meidän vikamme ole. Ei me niitä järjestetä. Tämä skumppamiitti kyllä oli bloggaajien järjestämä, mutta se olikin kaverimiitti ennen kaikkea.

  VastaaPoista
 30. Toiseksi, miksi pitäisi olla mitään yhteisöllisyyttä? En ymmärrä tätä. Miksi pitäisi nähdä aikaa ja vaivaa tavatakseen vieraita ihmisiä, jos on tarpeeksi siinä, että haluaa tavata frendejään? Pari yleistä blogimiittiä järjestäneenä voin kertoa, että siitä on ihan uskomaton vaiva, ja jotenki sitä kuitenki huomaa puhuvansa niille ihmisille, jotka alunperinki kiinnosti eniten tavata. Miksi pitäisi olla aivan kaikkien ystävä ja järjestää kaikille tuhansille bloggaajille jotain, ku haluaisi vain viettää aikaa kavereiden kanssa? Kuitenkin, se kateus... Mun mielestä tollasista "miksi se sai tän, ja mä en?" ja "miksi ne tapaa, mut meitä ei kutsuta?" on havaittavissa vaan ja ainoastaan kateutta. En väitä, että kukaan haluaisi olla minä, mutta väitän, että kateus siitä, mitä mä saan elämässä nauttia, on suurta.

  Ja tää onki se asia, mitä vähiten ymmärrän demissä. Musta on ollu kesksuteluja, joissa on yhdessä yritetty muotoilla tekstiä mun työnantajille, että mä saisin potkut, koska oon paska ihminen (muahan ei yksikään keskustelija tunne...), jotta mut voisi palauttaa "maan pinnalle". Kiitos, mutta vaikka mun elämä onki aika mahtavaa, niin oon tukevasti maan pinnalla. Mistä kumpuaa tuo tarve paluattaa toinen jonnekin epäonneen? Miksi pitää aina itkeä ja potkia kun bloggaaja saa jotain / pääsee jonneki? Miksi pitää ottaa se niin, että se olisi itseltä pois? Jos bloggaaja saa jotain / pääsee jonnekin, ei se matka/asia/jne. ole mitenkään viety siltä demittäjältä, ei se demittäjä olisi sitä saanut, jos bloggaajakaan ei sitä olisi saanut. Miten toisen menestys voi olla toiselta pois? En vaan ymmärrä tätä. Onko demiläisillä kykyä ollenkaan iloita toisen puolesta? Ai mut niin, se toinen on ihan paska jätkä, eikä todellakaan ansaitse sitä asiaa... (paitsi, että yksikään palstalainen ei tunne ihmistä ja on vetäny johtopäätöksensä ties mistä...)

  Mielenkiintosta on myös se jatkuva keskustelu siitä, miten bloggaaja tienaa blogistaan. Onhan se nyt hirveetä. Blogi on edelleen maksuton kaikille, eikä se bloggaajan tienaaminen ole vaikuttanut lukijoiden talouteen... Miksi siis pitää olla niin vitun katkera siitä, että bloggaaja tienaa jostakin, mihin se laittaa tunteja ja tunteja viikossa koko ajan? Samalla lailla mä bloggasin melkein kolme vuotta ilman pennin pyörylää, ku mitä teen nyt, kun saan siitä jotain korvausta.

  Eniten mua kuitenkin korpee se, kuinka demissä unohdetaan täysin yksityisyyden suoja, ja valheiden levittelyn lisäksi levitetään yksityisasioita. Esimerkkinä toimikoot Demin keskustelut, joissa leviteltiin Strictly Style -blogin Mrs. V:n henkilöllisyyttä ja perhettä. On hauskaa huomata, että Demissä on paska tyyppi, jolla ei oo mitään käytöstapoja, ja on ihan perse bloggaaja kaikin puolin. Demiin kommentoiva tietää kaiken paljon paremmin, on paljon fiksumpi ja ennen kaikkea on parempi ihminen. Parempi ihminen, joka rikkoo lakia (yksityisyyden suoja!!!), moraalikäsityksiä ja normaaleja inhimmillisiä tapoja kommunikoida. Oon mieluummin siis paska tyyppi, ku tällainen ihminen, joka on niin hyvä niin hyvä, ja onkin kaikkea muuta.

  Jatkan mieluummin elämää minuna, kuin yritän muuttaa muita ympärilläni ollen kateellinen ja katkeroitunut kaikesta ja keskittäen päiväni vihaisuudella, jossa ainoa onnistumisen tunne on se, että saa muita lobattua vihaamaan ihmistä, jota en edes tunne. Mieluummin olen minä, vittumainen bloggaaja, kun lähden tallomaan tuntemattomia yksityishenkilöitä, joilla heilläkin on tunteet. Vain koska minulla on siihen "oikeus", sillä tyyppi on hei ollu niin julkisuudenhakuinen, että päätti laittaa bloginsa julkiseks. Ihme tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaajien vihaamisessa ja turhassa haukkumisessa ei ole minunkaan mielestäni mitään hienoa, kuten olen jo aiemmin sanonut useaan otteeseen. Keskustelu kriittisestikin (kunhan pysytään asiallisena) on kuitenkin minun mielestäni täysin ok ja normaalia. Kuten tuossa yllä kirjoitinkin, sitä keskustelua tapahtuu joka tapauksessa muuallakin, kuin kommenttiboksissa.

   Minä olen pyrkinyt pysymään Demin puolella asiallisena, ja sillä linjalla, että voisin kaiken sanoa myös bloggaajalle kasvotusten, muiden tekemisistä en edelleenkään voi ottaa vastuuta. Miksi sitten puhun blogeista Demissä, joskus myös kriittiseen sävyyn? Omalla kohdallani syynä ei suinkaan ole kateus, muiden syitä en tietenkään voi tietää.

   Pidän keskustelusta, jota voi käydä edes suunnilleen tässä ja nyt. Luen paljon blogeja, ja tahdon usein keskustella siitä, millaisia ajatuksia ne minussa herättävät. Kommenttiboksissa tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä jo pelkkää kommentin julkaisua voi joutua odottamaan jopa useita päiviä. Täysin ymmärrettävää, mutta johtaa siihen, että keskustelu siis kuihtuu siihen, että saa ehkä bloggaajan vastauksen ja that's it.

   Koska keskustelen Demissä muistakin aiheista, miksi en siis myös blogeista? Kaveripiirissäni ei juuri ole blogimaailmasta kiinnostuneita, joten minulle on luontevaa keskustella blogeista netissä. Ja kuten jo aiemmin sanottu, minusta myös niistä negatiivisista puolista pitää pystyä puhumaan, kunhan sen tekee asiallisesti.

   Kaverimiittejä saa järjestää, sitä ei ole kukaan kieltänyt. Kaikkia ei tarvitse kutsua joka paikkaan, skumppailtama vain sattui herättämään ihmisten muistot niistä kaikille avoimista miiteistä, ja toteamaan, että olisipa kiva, että niitä olisi taas.

   Yhteisöllisyyskään ei tarkoita sitä, että kaikkien kanssa pitäisi olla kaveri, mutta pidän aika kyseenalaisena sitäkin, että suositut bloggaajat kyseenalaistavat nyt vasta aloittelevien motiivit ja sanovat, että syyt bloggaamisen aloittamiselle ovat heillä väärät. Ja ihmetellään sitä, miksi joka toisella on blogi, jossa kuvataan linssinsuojuksia. Antaa ihmisten perustaa blogejaan, ja tehdä niistä juuri sen näköisiä kuin haluavat. Yhteisöllisyyttä oli ennen minun silmissäni myös se, että kommentteihin vastattiin, siinä missä nykyään osa ei vastaa edes pitkiin ja perusteltuihin kommentteihin tai niihin, joissa suoraan kysytään jotain.

   Minun puolestani bloggaaja saa myös tienata blogillaan, kunhan se tienaaminen tapahtuu ilman piilomainontaa ja mieluusti niin, että blogissa säilyy kuitenkin myös se sisältö, minkä takia blogia on alkanut alunperin seuraamaan. Esimerkkinä on pakko sanoa, että esimerkiksi Opri ja Heijastuspinnan Maria hoitavat tämän puolen erittäin mallikkaasti. Itse olen perehtynyt piilomainontaan oman työni kautta, ja suoraan sanottuna pelkkä sivupalkkimaininta ja commercial-tunniste eivät riitä, kun mainos pitäisi pystyä tunnistamaan mainokseksi ensisilmäyksellä, ilman tarkempaa tutustumista.

   Minä en edelleenkään ole kommentoinut Demissä tai muuallakaan bloggaajiin liittyen mitään muuta, kuin heidän omaakäytöstään blogiin liittyen. Kaiken sanomani voisin sanoa myös sinulle kasvotusten. En myöskään ole sitä mieltä, että yksityisasioiden retostelu, suoranainen haukkuminen ym. asiattomuudet pitäisi sallia, mutta väärin on mielestäni myös se, että minkäänlaista keskustelua ei sallita kommenttiboksien ulkopuolella. Demin ongelmana on se, ettei sieltä voi poistaa yksittäisiä viestejä keskustelusta, joten asiattoman viestin kohdalle sattuessa koko viestiketju poistetaan, vaikka kyseessä tosiaan olisi vain se yksi ja ainoa kommentti.

   Edelleen haluaisin myös huomauttaa siitä, että mielestäni ei ole asiallista haukkua kaikkia demittäjiä, kun kerran itsekin sanotte, että niihin keskusteluihin osallistuu vain muutama tyyppi. Ennemmin saa minun puolestani vaikka nimetä kaikki nämä muutamat mielestänne asiattomat käyttäjät, mutta älkää nyt parjatko tuhansia käyttäjiä niide muutaman takia.

   Poista
  2. En ota sen enempää kantaa, koska mun mielipide tuli ehkäpä esille jo ensimmäisissä kommenteissani.

   Pari huomautusta.. Mun pointti nimenomaan oli se, miksi sen "asiallisen" keskustelun pitää aina olla negatiivissävytteistä..? Aina bloggaajista on vain negatiivissävytteistä kommenttia, ehkä 5 % demi-meiningistä on positiivista.

   Kommentteihin vastaaminen / yhteisöllisyys on mun puolesta ehkä selkeä, koska vastaan kaikkiin kommentteihin. Mutta tuo mitä sanot yhteisöllisyydestä ja motiivien epäilystä, niin voiko meitä syyttää? Jos näet jotakin suosiossa huomattavasti pienempää bloggaajaa, ja hän pyytää sinua linkkaamaan oman bloginsa, että saisi lukijoita, menee maku. En pidä siitä, kun minua käytetään hyväksi. Samasta syystä välttelen isoja blogimiittejä. Tuntuu olevan monelle tarkoituksena päästä kuvaan mun, Nelliinan, Natan tai vastaavan kanssa, jotta voisi linkata sitten ja saada lisää kävijöitä. Anteeks, mut se meininki on usein tökeröä. Nykyään on myös todella monia bloggaajia, jotka on aloittanut puhtaasti mainonnan ja tienaamisen tähden. Omaa historiaa kun on 4 vuotta ja oikeesti rakastaa mitä tekee, niin tuntuu toi vaan törkeeltä, että joku yrittää hyväkskäyttää sua. Näitä kokemuksia on oikeassa elämässä sen verran tullu vastaan, että siitä on muodostunu jo tietynlainen suuntautumisvamma, ainaki mulle.

   Mitä tulee tuohon mainostamis-kysymykseen, mun mielestä se on vaan perkelee epäesteettistä iskeä otsikkoon tai johonki "MAINOS", ja tuo tämänhetkinen monessa blogissa näkyvä toimintamalli on täsmennetty viranomaiselta, ja se on lain mukaan täysin riittävä, eikä tapahdu mitään piilomainontaa :) Olen juristin kautta varmistanut asian asianomaiselta viranomaiselta, ja tällainen toimintamalli näyttää mainoksen lain valossa tarpeeksi selkeästi.

   Tarkoitus ei ollut hyökätä kaikkia demittäjiä tai edes sinua vastaan Tiina. Tarkoitus oli antaa vastaväite tekstillesi, joka sai bloggaajat näyttämään diktaattoripaholaisilta ja dedmittäjät hirveen kivoilta ja pahaa tarkoittamattomilta. Varmasti suurin osa siellä oikeesti haluaa keskustella (en vaan ymmärrä sitä keskusten jatkuvaa negatiivisuutta, mutta ehkä se ei vaan natsaa mun elämäniloni kanssa), mutta valitettavasti siellä on myös todella paljon ihmisiä, joita tuo minun vastaväitteeni koskee. Otapa esimerkkinä, että käyt seittemän kertaa putkeen kaupassa X ja sulle haistattelee ja vittuilee jokainen myyjä. Sen jälkeen mulle jäis ainaki "X on perseestä" -mielipide, vaikka siellä varmasti on myös kymmeniä fiksuja ja kivoja työntekijöitä. Siinä syys bloggaajien tai ainakin minun huonoon mielipiteeseen Demistä.

   Poista
  3. Tarkoitus ei tuossa alkuperäisessäkään tekstissä ole ollut syyllistää ketään, vaan tuoda tosiaan esille se, että toisin kuin usein väitetään, kaikki demittäjät eivät ole kateellisia 13-vuotiaita. Toin kuitenkin myös hyvin selvästi, että asiattomia kusipäitäkin sieltä löytyy.

   Mitä tulee siihen, että kaikki keskustelut olisivat negatiivisia, niin tuskin sulle niitä kehumiskeskusteluja kuten "kauneimmat/kivoimmat/menestynemmät bloggarit" tai "linkkaa suosikkiblogisi", linkkaillaan? Kuten itse sanoit, et demitä, joten tuskin seuraat demiä muuten, kuin sulle linkattujen keskusteluiden kautta? Niitä kun siellä on reilusti enemmän minun silmääni, kuin niitä parjattuja keskusteluita. Ymmärrän kuitenkin, että näistä kriittisistä keskusteluista jää paha maku suuhun, olen vain yrittänyt sanoa, että älkää nyt pelkästään niiden takia laukoko sellaisia juttuja kuin "kaikki demittäjät on idiootteja", se on ikävää erityisesti niitä monia teidän faneja kohtaan, jotka teitä jatkuvasti siellä Demissä puolustavat.

   Ja aivan taatusti on niitäkin, jotka aloittavat bloggaamisen "vääristä syistä". Miksi on väärin haluta saavuttaa sama asema, kuin esimerkiksi sinulla? Saman työnhän he joutuvat joka tapauksessa tekemään suosion saavuttamiseksi. Te olette tehneet bloggaamisesta ammatin. Teillä se ei aloittaessa ollut suunnitelmissa, eihän Suomessa tuolloin edes ollut mahdollista elättää itseään bloggaamalla. Eikö muut saisi kuitenkin nyt, kun tuo on mahdollista, tähdätä samaan? Onko väärin esimerkiksi aloittaa jääkiekko tähtäimessään ammattilaisen ura? Linkkailuun nyt ei edes tarvita teidän kuvaa, eikä se teiltä ole pois, usein päinvastoin. Onko siis tökeröä esimerkiksi linkata blogisi postaukseen tyyliin "Löysin *Annan* blogista tämän kivan jutun."?

   Korostan nyt, että itse en tosiaan edes halua blogata ammatikseni, toimittajan työ kiinnostaa enemmän. Se mikä häiritsee, on edelleen tuo tuomitseminen. Koska pieni osa tekee näin, ovat loputkin taatusti samaa maata.

   Ei sitä mainoksen ilmaisemista tarvitse toteuttaa tikkukirjaimilla otsikossa, mutta ne ihan ymmärrä, miten esimerkiksi lause "Tämä postaus on toteuttettu yhteistyössä X:n kanssa." olisi epäesteettinen postauksen alussa, samaa tekstiähän se on kuin loputkin postauksesta? Piilomainonnan rajat ovat kuitenkin tosi häilyvät ihmisten mielikuvissa, sillä blogimaailmassa tällainen tietoisuus asioista on vielä suhteellisen tuoretta. Lisäksi se, että toiminta on laillista, ei vie pois sitä faktaa, että joidenkin mielestä se voi olla asiatonta/tökeröä/tms. ja senkin mielipiteen saa sanoa ääneen.

   Poista
  4. Sanoo Anna, joka aikanaan vinkui, kun ei päässyt mukaan SILLOIN suosittujen bloggaajien keilausiltaan "yhyy miksette ota mua koskaan mukaan". Niin, mitäpä siitä yhteisöllisyydestä ;)

   Poista
  5. Hahhah nata pistänyt siskonsa tänne puolustamaan kun ei enää ite kehtaa nokkaansa näyttää.. Ei kukaan jaksa lukee tämmöstä kuraa ja vielä kilometrikaupalla. Jokin lyhyt ja ytimekäs kommentti natalta olisi riittänyt ja osoittautunut paljon uskottavammaksi kuin nämä ihmeellisesti puolustelupuheet.

   Poista
 31. "Olisi niin paljon kaikkien kannalta helpompaa, että kysyttäs bloggaajalta suoraan, sen sijaan, että juostais Demiin otsikoimaan "se Vitun Mungo-Anna sano taas näin" ja hirvee pyörä pyörimään, mahdollisesti aiheetta."

  Voi olla joskus hankala kysyä suoraan bloggaajalta, sillä jos kysyy esimerkiksi että miksi kirjoitit että uskovaiset on perseestä ja nyt aloit itse uskovaiseksi, niin bloggaaja ei julkaise kysymystä. Jos bloggaaja puhuu itsensä pussiin ja sen huomaa joku niin sitä ei voida julkaista, vaikka olisi asiallinenkin kysymys. Sen sijaan kaikki törkykommentit julkaistaan jotta niille voidaan nauraa.

  En tiedä onko Anna sinulta joku kysynyt tätä, mutta esimerkkinä itse naureskelit superupeen kaulahuiville josta väitit että se on kopioitu sinulta. Itse kuitenkin olet "suunnitellut" korusi Guessin tapaan ja käyttänyt näitä kopiotuotteita. Mielestäni ristiriitaista haukkua muita siitä mitä itse tekee. Tällaiset asiat voi joskus ihmetyttää/ärsyttää mutta ei se ole henk.koht. hyökkäys bloggaria vastaan. Se on keskustelua bloggareista/blogeista/heidän sanomisistaan ilman henkilökohtaisuuksiin "olet rumilus" menemistä. Miksi tämä on niin kamalaa ja miksi bloggarit ottaa kaiken kritiikin itseensä?

  "Mun mielestä näiden kaikkien demi-keskustelujen takana on kateus."

  Voi olla niinkin, itse tuossa kuitenkin kirjoitit että arvostus demittäjiä kohtaan on 0 ja epäilit heidän mielenterveyttään. Se ettet itse anna mahdollisuutta keskustella blogissasi mistään kritiikillisesti, ei tarkoita ettei ihmiset voisi keskustella muualla. Veikkaan, että moni on kade vaikka kaunokaisille Lindalle, Cavalle, Xenialle, Mrs. V:lle jne mutta ei heistä ole kirjoitettu niin paljon kritiikkiä. Jännä juttu että mikä sitten tekisi sinusta kadehdittavamman kuin vaikka näistä yllämainituista.. Veikkaan että keskusteluiden takana on puhtaasti ärsytys bloggarin sanomisista/ristiriidoista/tekopyhyydestä tms.

  "Eniten mua kuitenkin korpee se, kuinka demissä unohdetaan täysin yksityisyyden suoja, ja valheiden levittelyn lisäksi levitetään yksityisasioita. Esimerkkinä toimikoot Demin keskustelut, joissa leviteltiin Strictly Style -blogin Mrs. V:n henkilöllisyyttä ja perhettä."

  No, ehkä sen riskin ottaa tietoisesti jos seurustelee julkisuudenhenkilön kanssa, ottaa kuvia tarkoin varjellusta asuinmaastaan ja kirjoittaa lehteen nimellään. En puolusta törkeyksiä, mutta pitäisi ymmärtää että jos levittelee elämäänsä netissä niin todennäköisesti ihmiset alkavat tunnistaa eli tehdään itsestä jonkinsortin julkkis. Esillä olemistahan bloggaus on, miksi sitä tehtäisiin kasvoillaan ja leviteltäisiin kaikki yksityisasiat kansalle jos ei haluaisi olla esillä? Ei siinä tosin ole mitään väärää. Ymmärrän jos joku kirjoittaa vain tekstejä, että se menee kuten kirjoittaisi lehteen mutta jos blogin sisältönä on jonkun elämä ja tekemiset, niin väistämättä pidetään julkisuuden henkilönä. Kumma että joitain bloggareita vaivaa asiallinenkin keskustelu, ilmeisesti minkäänlaista kriittistä sanaa ei voi sanoa että se on loukkaus, nähtävästi ihkutuskommentit on ainoat sallitut.

  VastaaPoista
 32. Hah musta on jotenkin aika ilkeää hyökätä Tiinan kimppuun vain, koska hän uskaltautui suunsa avaamaan omilla kasvoillaan. Jep, jos demittäjien tulisi kysyä suoraan asianomaiselta asiasta, eikä spekuloida demissä, eikös teidänkin, Anna ja Nata, pitäisi mennä demiin purkamaan niille 'seitsemälle samalle demittäjälle', eikä Tiinalle, jonka tiedän olleen täysin asiallinen kaikissa keskusteluissa joissa on mukana ollut.
  Tiina ei valitettavasti voi kaikkia demittäjiä teidän kimpustanne hätistellä.
  Myös, tuntuu ettette ymmärrä sanaakaan kun Tiina tänne vastaa, sillä hän on jokaisessa kommentissaan joutunut toistelemaan vain samoja asioita. Te luulette, että puolustatte itseänne täällä, mutta itse asiassa te olette se hyökkäävä osapuoli ja vielä semmoista ihmistä kohtaan, joka on asiallinen ja halusi vain tuoda asiaan näkökulman, jota ette suostu näkemään. Plää.

  VastaaPoista
 33. "Nykyään on myös todella monia bloggaajia, jotka on aloittanut puhtaasti mainonnan ja tienaamisen tähden"

  Onko sillä väliä mitkä bloggaajan motiivit ovat tai milloin on aloittanut? Se, että joku on aloittanut blogin kirjoittamisen 4 vuotta sitten eri syistä, tuskin tekee nyt aloittavaa huonommaksi? Toisten motiivi on ollut tuoda itsensä esille, tehdä itsestä ns. julkkis. Sen huomaa erityisesti blogeista joissa jaetaan koko elämä ja blogin täyttävät omat naamakuvat sekä 1000 kuvaa lähes vain itsestä. Toiset tahtovat tienata blogilla. Mitä merkitystä on sillä mitkä ne motiivit kellekin ovat jos hommansa hoitaa hyvin? Kuvitellaanko omien motiivien olevan jotenkin parempia kuin toisten? Ja mitä eroa on sillä että joka nyt ansaitsee blogillaan, kuin sillä joka haluaa päästä ansaitsemaan blogillaan? Jos ei itse tekisi rahan vuoksi niin sitten voisi varmaan lopettaa mainokset, turha sitä on muita arvostella "rahan takia bloggaajiksi" jos itse tienaa blogillaan.

  Ja olen samaa mieltä kuin Laura-Maria kommentissaan. Tämän blogin kirjoittaja vaikuttaa asialliselta ja fiksulta, sen sijaan eräskin suosittu bloggari on tullut tänne kirjoittamaan melkoisen tökeröä tekstiä.

  VastaaPoista
 34. "koska siinä on ite niin raivoissaan/kateellinen/mitätahansamuuta kuin hyvällä mielellä."

  Kateuskortti taas käyttöön, joillain bloggaajilla ei näytä olevan mitään kokemusta minkälausta on oikea kateus, se ei ole sitä että silloin tällöin arvostelee jonkun sanomisia ja miettii miksi hän on sanonut niin. Se on sitä että ollaan kateellisia vaikka toisen ulkonäöstä tai siitä mitä hän on saavuttanut, demikeskusteluissa on lähinnä kummasteltu bloggaajien sanomisia.

  "Blogipersoona ei ole sama ihminen, joka on ruudun takana"

  Jos haluaa antaa itsestään tietyn vaikutelman niin eikö ihminen sitten oikeassakin elämässä ajattele samanlailla kuin mielipidepostauksissa. Jos ei pysty pitämään päätään ja olemaan sitä mieltä kun on niin turhaa tehdä niitä mielipidepostauksia, kaikki jää Googlen välimuistiin vaikka postauksiaan kuinka poistaisi! Pidän aika pelkuruutena sitä että ensin toitotetaan mielipideitä ja sitten vedetään kaikki pois

  VastaaPoista
 35. "Toiseksi, miksi pitäisi olla mitään yhteisöllisyyttä? En ymmärrä tätä. Miksi pitäisi nähdä aikaa ja vaivaa tavatakseen vieraita ihmisiä, jos on tarpeeksi siinä, että haluaa tavata frendejään?"

  eikö kavereita voi tavata ihan muutenkin ilman jotain blogimiitiksi kutsuttua miittiä joka antaa virheellisen kuvan että kaikki olisivat sinne tervetulleita. Miksi kavereiden tapaamisesta pitää tehdä joku postaus blogiin ja kutsua sitä miitiksi, jos se on vain kaverien tapaamista.

  Eivätkö ne kaveribloggaajatkin ole joskus olleet vieraita?

  ilmeisesti heihin on tutustuttu jonkun miitin kautta jolloin teistä on vasta tullut frendejä. Mutta ette halua antaa tilaisuutta uusille bloggaajille, ei te haluatte vaan pitää oman pienen kermapiirinne johon muut eivät ole tervetulleita, ilman tätäkin keskustelua jatkaisitte samaan malliin ilman miettimistä. Miksi ylipäätään pidätte kaikille nähtävissä olevia blogeja jos ette halua yhteisöllisyyttä? miksi ette sitten vain bloggaa sille tietylle kaveripiirille? on jo tullut selväksi ettei teitä saa arvostella eikä saa olla eri mieltä ja miitit on vain tietyille, joten kannattaisi rajata blogien lukijakuntaa. Avoimet blogit on yhteisöllisyyttä varten senhän takia niistä jää kaikki näkymään googlen välimuistiin. Kun muut eivät ole tervetulleita miitteihin, pidätte syrjinnästä vaikka ette sitä myönnä.

  Meno on aivan sama kuin lasten tarhassa jossa pyöritään vain bestisten kanssa ja muut jätetään ulkopuolelle, kumminkin teistä useimmat on jo parikymppisiä aikuisia naisia!


  "Olisi niin paljon kaikkien kannalta helpompaa, että kysyttäs bloggaajalta suoraan"

  millä selität sen että vaikka kysyisi suoraan joltain bloggaajalta niin hän jättää täysin noteeraamatta eikä vastaa?
  aika moni on ilmeisesti kokenut vastaavaa, huonoa käytöstä tulee paljon myös bloggaajilta, vastataan vain blogikollegoille heti mutta muista ei piitata

  VastaaPoista
 36. "En pidä siitä, kun minua käytetään hyväksi. Samasta syystä välttelen isoja blogimiittejä. Tuntuu olevan monelle tarkoituksena päästä kuvaan mun, Nelliinan, Natan tai vastaavan kanssa, jotta voisi linkata sitten ja saada lisää kävijöitä."

  Voi kauheaa!
  jos bloggaaja on ollut esillä vaikka lehdessä tai tvssä on hän verrattavissa julkkikseen, kyllähän monet fanit haluavat kuviin myös julkkisten kanssa ja usein julkkikset suostuvat. Teitä ei siis yhtään imartele että on olemassa fanilukijoita jotka ovat niin hullaantuneita teistä ja blogeistanne että haluavat samaan kuvaan, ei kaikilla ole mielessä vain lukijoiden kahmiminen sitä kautta. Tuossa taas näkee kuinka ei piitata lukijoista ja syyllistetään heitä jopa hyväksikäyttäjiksi!! karseaa, onneksi en lue noin ajattelevien blogeja, kommentoimallakin on varmaan vain hyväksikäyttöä kyttäävä fani, nyt menee jutut aivan yli.

  VastaaPoista
 37. Tohon yhteisöllisyys-asiaan, niin mun mielestä on kyllä tosi mukava kun Anna jaksaa vastata kaikkiin kommentteihin (myös niihin kymmeniin "Oot ihana!! Ihanat housut/kengät/hiukset!"). Tulee heti sellanen olo, että bloggaaja välittää niistä lukijoiden kommenteista, vaikka eihän vastaamattomuus mitenkään tarkoita etteikö välittäisi. Tämä vaan siis on se fiilis, joka itselle tulee kun huomaa että bloggari vastaa jokaiselle kommentoineelle.

  VastaaPoista
 38. "Mungo-Annalle" osoitettu on tää kommentti. Eikö susta sitten tunnu, että Nata yrittää hyötyä susta mainitsemalla sut jatkuvasti blogissaan, ja laittamalla esim jostain kissanristiäisistä usean kuvan juuri sinusta? Ajattelin vain kysäistä, kun oon tätä monesti miettinyt.

  VastaaPoista
 39. No nythän se selvisi miksi demittäjistä ei pidetä noissa (wannabe-)pintaliitäjä bloggaripiireissä!

  Nämä väittävät että siksi, koska demittäjien joukossa on ne "seitsemän tiettyä", ketkä puhuvat asiattomasti paskaa heistä. Mutta ollaanpas nyt rehellisiä.. Miksi kukaan jaksaisi välittää joidenkin seitsemän randomin mielipiteistä niin paljon, että alkaisi vauhkoamaan näin pahasti asiasta samalla leimaten tuhansia ihmisiä?

  No ei jaksakaan. Kyse onkin siitä, että näitä bloggaajia syö aivan tuhottomasti se miten demittäjät ovat oikeassa. Tämänkin postauksen kommenttiboksiväittelyssä Anna ja Nata vs. Tiina ja muut demittäjät ensiksi mainitut ovat todella heikoilla. Heidän vasta-argumenttinsa eivät yksinkertaisesti riitä kumoamaan kaikkea tätä mitä heille koitetaan jankata täysin asiallisesti.

  Joten miksi bloggarit eivät voi vain myöntää että koko demi ei ole aivan läpimätä ja he tahtovat olla siinä omassa pienessä bloggaajapiirissään muiden häiritsemättä ja "hyväksi käyttämättä" kun demittäjät ovat jo myöntäneet että heidän joukostaan löytyy muutama näitä idiootteja ketkä eivät osaa keskustella asiallisesti?

  VastaaPoista
 40. minähän itse asiassa maksan annalle, että hän linkkaa meikäläistä.

  VastaaPoista
 41. Miksiköhän muuten Annat ja Natat menevät sinne Demin keskustelupalstoille?

  VastaaPoista
 42. Anna: Miksi et merkitse blogitekstiesi "varastettuihin" kuviin lähteitä? Toivon, että vastaat tähän.

  VastaaPoista
 43. Ei luoja mä hajoilin joillekki kommenteille :D

  VastaaPoista
 44. "En pidä siitä, kun minua käytetään hyväksi. Samasta syystä välttelen isoja blogimiittejä. Tuntuu olevan monelle tarkoituksena päästä kuvaan mun, Nelliinan, Natan tai vastaavan kanssa, jotta voisi linkata sitten ja saada lisää kävijöitä."

  Älkääs nyt kuitenkaan liikoja kuvitelko ittestänne. Eikös noissa blogimiiteissä kuitenkin kamerat heilu aika paljon? Ehkä ihan oikeesti ihmiset vaan haluaa ottaa yhteiskuvia yms. Ja ainahan voi sanoa ettei halua kuvaan. Hieman kieltämättä ontuva selitys. Ihminen osaa sanoa ettei halua kuvaan niin that's it.

  "demikeskusteluissa on lähinnä kummasteltu bloggaajien sanomisia."

  Nimenomaan. Ja siihen on todellakin syynsä että miksi tietyistä bloggaajista muodostuu niitä keskusteluja sinne. Välillä voi katsoa myös sinne peiliin. Harvemmin on esim. Nelliinasta mitään keskusteluja (korkeinaan kaunein bloggaaja/suosikkiblogisi tms) Mutta ehkä se on sitten osittain myös tahallista teiltä tietyiltä bloggaajilta tehdä tietynlaisia postauksia ja laukoa mitä sattuu niin sillähän sitä kävijöitä saa lisää blogiin. Kärkäs voi olla ilmankin että laukoo osittain päättömiä kommentteja.

  VastaaPoista
 45. Blogit ovat pinnalla juuri nyt ja yhä enemmän nousemassa suureksi ilmiöksi täällä Suomessa. Ja se mikä kiinnostaa ihmisiä, myös puhuttaa ihmisiä. Niin hyvässä kuin pahassa. Tuskin kenellekään Big Brother-kilpailijallekaan tulee yllätyksenä että heistä puhutaan pahaa tai että heidän asioitaan revitellään jollakin keskustelupalstalla? Ja kyllä, rinnastan nyt bloggaamisen BB:hen - molemmissa tapauksissa ihmiset täysin omasta vapaasta tahdostaan altistaa itsensä ja elämänsä tuntemattomien tietoon.

  En nyt puolusta näitä shaiban puhujia tai väitä että se olisi oikein. Meinaan vaan, että bloggaajat kyllä itse tietävät mihin ovat ryhtyneet joten se on aivan turha alkaa esittämään mitään uhria kun "iso paha internetti ja ilkeät anonyymit (tai tässä tapauksessa demittäjät)" hyökkäävät kimppuun.

  Ihmisten ilkeys on valitettavaa, mutta se ei tule tältä planeetalta kuuna päivänä loppumaan. Tällä hetkellä bloggaajien sietäisi suorastaan olla tyytyväisiä että heistä jauhetaan vain netin keskustelupalstoilla. Vielä tulee se aika kun Seiskan paparazzit juoksee perässä ja uusimmasta numerosta löytyy kaikki nolot kännikuvat ja kerran vuodessa rävähtää verotiedot koko kansan tietoon.

  VastaaPoista
 46. Niin, toiset ei vaan kestä kun bloggarista julkisesti sanotaan asioita, jotka ovat totta ja osuvat vieläpä vyön alle. Eivät kestä edes sitä että joku kirjoittaa bloggarin omista teksteistään (sanomisistaan)?! :D

  Se on hassua miten tietyt bloggarit tuntuu olevan hyvin perillä demikeskusteluista ja kummasti nähdään maailman suurimpana loukkauksena se että joku tarttuu ehkä hieman ärsyttävään, kummastuttavaan asiaan johon on törmännyt jonkun bloggarin tekstejä lukiessaan. Ai kamalaa miten maailma on epäreilu:) Kannattaako kirjoittaa työkseen jos ei _tekstistä_ kestä kuulla minkäänlaista kritiikkiä? Ymmärtäisi jos olis jotain törkeitä herjauksia mutta aika pohjoiskoreameiningille vaikuttaa kun väitetään kaikkea kritiikkiä kiusaamiseksi. Sopivasti eräs bloggari hetki sitten jatkoi kommenttiboxissaan erään entisen yhteistyökumppanin mollaamista (ja julkaisi mollaavia kommentteja), aiemman riidan vuoksi ilmeisesti. Mikäs se kiusaamista taas olikaan? Hassua miten eräskin bloggari täällä oli imarreltu kuitenkin että hänen sanomisiaan kiinnostaa puida netissä, että jollain tapaa on kivaa kun hän on niin vaikuttava. Minä taas olen imarreltu että minun kirjoittamani kritiikki jaksaa kiinnostaa niin paljon näitä bloggareita ja oikein nimimerkinkin tunnistavat;) Ehkäpä ollut siis sangen osuvaa tekstiä, kova palahan se on myöntää tosin ettei itse olisikaan niin täydellinen ettei joku löydä jotain kriittistäkin sanomista..

  VastaaPoista
 47. "Nämä väittävät että siksi, koska demittäjien joukossa on ne "seitsemän tiettyä", ketkä puhuvat asiattomasti paskaa heistä."

  Ketäköhän niillä seitsemällä tietyllä tarkoitetaan, on rumaa alkaa syyttämään ihmisiä jotka eivät ole sellaiseen syyllistyneet, siis jos oletetaan että henkilö x kirjoittaa paskaa ja se onkin henkilö y mutta pistetään kaikki henkilön x syyksi

  VastaaPoista
 48. AIKUSET IHMISET! Ihan yhtälailla teitä kaikkia kohtaan Tiinaa, Nataa ja Annaa, eikö teillä oikeesti oo parempaa tapaa selvittää tätä sotkua kun vikistä toisille kommenteilla? Käyttäisitte edes sähköpostia sitten, mutta eikö tollainen mee jo huomion hakuseks touhuks kun täälä kaikkien nähdän pitää tollaista setviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka tämä myrsky on laantunut jo ajat sitten, sanon vain, että omasta puolestani vastaan sitä kautta, mistä viestit on mulle tulleet. Kommenttiin kommentillä, sähköpostiin sähköpostilla. POstaus itsessään taas oli sit sellainen, että paha sitä on sähköpostilla julkaista :D

   Poista
  2. Postaus itsessään on kovin huono, että sen olis voinu vaikka jättää julkaisematta :D

   Poista
 49. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 50. Asiallinen postaus. Haiskahtaa hieman kyllä itsekehu läpi tuolta erään neidin kommentista ja selkeästi hän kokee olevansa jotain paljon parempaa kuin "joku demittäjä joka bloggaa". Tottahan se on, että Demi on täynnä uusia blogeja, mutta tuntuu välillä siltä että olisi jotenkin kiellettyä yrittää pärjätä näille suosituille blogeille, tilaahan ei ole netissä muille. Jokaisessa "suositussa" blogissa pyörii samat aiheet ja samoja blogeja linkitellään ristiin. Ja Suomi on mielestäni niin negatiivisen kulttuurin maa, että kaikenlainen verbaalinen ulosanti tulee helpommin ulos negatiivisena. Jos jokin asia on hyvin, ei sitä sanota ääneen.

  VastaaPoista
 51. Ihana blogi ja hienoja kuvia :)

  voit käydä tsekkaamassa mun blogin myös (:
  http://didem-lifestyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 52. http://www.vauva.fi/keskustelu/3425137/ketju/siis_mika_naissa_blogeissa_mattaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, vieläkö tästä jaksetaan puhua? :D

   Poista
 53. No vauva.fi:llä jaksetaan jauhaa vaikka mistä kertallaan käsitellystä aiheesta maailman loppuun saakka ;)

  T. vakkari vauvalta ja kaksplussalta, joka tykkää sun blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään jaksetaan. Ja kiva kuulla, että tykkäät! :)

   Poista
 54. Ei millään pahalla Tiina, mutta nimenomaan kateus sun kommenteista paistaa läpi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä homma, kun en ole kateellinen näille bloggareille.

   Poista
 55. Ite luen blogeista vain postaukset, enkä mitään keskusteluita miltään foorumeilta. Sain tutulta linkin tähän keskusteluun.


  Mulla on Annalle ja Natalle 3 pointtia (ihan business wise):

  1. Ne demittäjät on teidän lukijoita.

  Se että kirjoittaa jotain teidän jutusta (hyvää tai pahaa) tarkoittaa, että on lukenut sen! Ja yleensä aika tarkasti!

  -->Demi.fi:ssä on 50 000 kävijää/vko. Jos näistä esim. 10% (melko realistinen, noi keskustelut teistä on aika korkealla tuolla) klikkaa teiän blogiin ton keskustelun kautta. Siitähän tulee jo 5000 lukijaa teille lisää. Koska teillä on kivat blogit, osa näistä varmasti jää lukijoiksi :)
  --> rahaa!


  2. Julkisuuslain perusteella ne asiat mitä tavallisetkin ihmiset itse tuovat julkisuuteen omasta elämästä ovat julkisia.

  Eli kaikki ne asiat joita blogissa (jota lukee se 50k/vko) kerrotte on vapaata riistaa. Siitä voi sitten kaikki kertoa oman, huononkin mielipiteensä.

  Tottakai on asioita, joita ette mainitse blogissa (ja ette ole koskaan maininneet), joista keskustelua voidaan pitää yksityisyydensuojan perusteella ja kyllä se on ihan oikein munkin mielestä.


  3. Ihmiset kertovat huonoista kokemuksistaan eteenpäin enemmän kuin hyvistä (Nata, tää on perus quality managementtii!)

  Asiaton ja ylimielinen käytös sosiaalisessa mediassa saa aina aika kylmän kohtelun (esim. Watergate). Tämän kautta bloggaajasta tulee esiin piirteitä, jotka eivät vastaa lukijan asettamiin laatuvaatimuksiin (esim. bloggaaja ei nälvi muita). Tällöin lukija on pettynyt. Ihmiset reagoivat siihen kahdella tapaa.

  Jotkut ihmiset tottakai lopettavat bloginne lukemisen kun törmäävät tällaiseen käsittämättömään käytökseen. Tämähän on tosi huono juttu. Jos blogilla ei ole lukijoita, ei ole oikeestaan mitään mitä myydä mainostajille.

  Toiset taas jatkavat lukemista, mutta suuttuu kuitenkin. No sehän on teille hyvä. Lukija säilyy (Hyvä koska: 1.Suomi ei ole niin iso maa, että olisi loputtomiin varaa karkottaa lukijoita 2. Uuden "asiakkaan" hankinta on kalliimpaa kuin vanhan pitäminen). Näillekin lukijoille saattaa tietenkin jäädä joku olettamus ihmisestä (esim. on ylimielinen kun puhuu niinkuin Nata yllä), joka vaikuttaa lukijan mielipiteisiin bloggaajasta (esim. sisäinen rumuus voi saada asutkin vaikuttamaan rumilta _jonkun mielestä_).

  Molemmat näistä ryhmistä kertovat huonoista kokemuksistaan eteenpäin ystävilleen. Ystävien kanssa kommunikointiin media voi olla mikä tahansa (kahvipöytä, puhelin tai vaikka keskustelupalsta).

  Summasummarum:

  Bogialalla pätee:
  demittäjät-->lukijavirta-->lisää lukijoita/kävijöitä-->lisää rahaa ja transistiivisuuden kautta saadaan demittäjät-->rahaa.

  Jos ei kiinnosta toi yhtälö tai sivukustannukset (ikävät jutut, arvostelu..) on liian suuret vaihtakaa alaa! ;)

  -Elisa

  p.s. Mietin aina, miksei bloggaajat ajattele tätä näin! Jos haluaa kirjottaa päiväkirjaa, kannattaa rajata lukijoita :)

  VastaaPoista
 56. "Kommentteihin vastaaminen / yhteisöllisyys on mun puolesta ehkä selkeä, koska vastaan kaikkiin kommentteihin. Mutta tuo mitä sanot yhteisöllisyydestä ja motiivien epäilystä, niin voiko meitä syyttää? Jos näet jotakin suosiossa huomattavasti pienempää bloggaajaa, ja hän pyytää sinua linkkaamaan oman bloginsa, että saisi lukijoita, menee maku. En pidä siitä, kun minua käytetään hyväksi. Samasta syystä välttelen isoja blogimiittejä. Tuntuu olevan monelle tarkoituksena päästä kuvaan mun, Nelliinan, Natan tai vastaavan kanssa, jotta voisi linkata sitten ja saada lisää kävijöitä. Anteeks, mut se meininki on usein tökeröä. Nykyään on myös todella monia bloggaajia, jotka on aloittanut puhtaasti mainonnan ja tienaamisen tähden. Omaa historiaa kun on 4 vuotta ja oikeesti rakastaa mitä tekee, niin tuntuu toi vaan törkeeltä, että joku yrittää hyväkskäyttää sua. Näitä kokemuksia on oikeassa elämässä sen verran tullu vastaan, että siitä on muodostunu jo tietynlainen suuntautumisvamma, ainaki mulle. "


  Hei Anna Mungolifestä. Mitä se on sulta pois jos joku linkkaa sun blogia. Tai ottaa yhteiskuvia?? Mitä ihmettä :D hah hah

  VastaaPoista
 57. Hmm.. Pakko olla tässä asiassa kyllä ns. suosittujen bloggaajien puolella. Ärsyttää ylikaiken tuollaiset huomionhakuiset inisijät. Jos blogi on hyvä, sillä on lukijoita. Jos se ei ole hyvä, sillä ei ole lukijoita, vaikka kyseinen bloggaaja kutsuttaisiin kaikkiin kissanristiäisiin. Mitähän sinä Tiina haluat tällä blogilla saavuttaa..?

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.