27.2.2012

Kotisuunnitelmia

Muutto seuraavaan asuntoon olisi siis edessä piakkoin. Me saadaan avaimet uuteen asuntoon 12.3. ja tämän nykyisen pitäisi olla tyhjillään maaliskuun loppuun mennessä.

Vaikka meidän tuleva koti on jo nykyisellään ihana, me halutaan tehdä siitä vielä hitusen enemmän meidän näköinen. Uutta tapettia (tai maalia) olisi tulossa olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen. Makuuhuoneen tapetti on jo aikalailla valittuna, olohuonetta ja työhuonetta mietitään vielä. Makuuhuoneen päätyseinälle tulee Econ Wood-malliston oksatapetti,  (kuvassa alla) tykästyttiin molemmat tuohon kovasti.

Kuva

Olohuoneeseen on jo uusi sohva löydetty, muita kalusteita sinne ei hirveästi tarvitse ostaakaan. Tuleva kulmasohva onkin ihan mielettömän iso ja juuri sopiva kunnon leffalöhöilyyn. Olohuoneeseen pääsee myös J:n tekemä puinen arkku, johon ei tässä nykyisessä asunnossa ole ollut tilaa. Sohva tulee olemaan aikalailla ruosteen värinen ja muut kalusteet edelleen pähkinää.

Keittiön on haussa tietty uusi ruokapöytä, kun tuota nykyistä korkeaa pöytää baarijakkaroilla ei sinne enää viedä, jee! Tänään käytiin jo yhtä katsomassa, mutta todettiin, että jos pöytä ostetaankin käytettynä, käytön jälkiä ei ihan niin paljoa saisi olla siihen hintaan. Hakusessa olisi luonnonvalkoinen pöytä, mieluusti täyspuuta ja vähintään neljä tuolia. J haaveilee pirttikalustosta, itse en sille ihan niin paljoa lämpene.

Kuva
Työhuoneeseenkin on jo sohva ostettu, hyllykkö saadaan tästä makuuhuoneesta, isompi työpöytä haluttaisiin vielä hankkia. Työhuoneen kalusteet tulee olemaan aikalailla valkoisia, mutta jotain sinistä tekisi mieli saada sinne myös. Työhuone tulee palvelemaan tarvittaessa myös vierashuoneena.

Kuva
Makuuhuoneeseen ei varmaan sängyn lisäksi ihan hirveästi tule muita kalusteita, mutta katsellaan tässä vielä. Sekä makuuhuoneessa että työhuoneessa on ihanan paljon kaappitilaa, kolme hyllykaappia sekä kaksiovinen henkarikaappi molemmissa.

Kuva
Sauna, kylppäri ja alakerran vessa eivät vaadi kummempia toimenpiteitä, vähän säilytyskoreja kosmetiikalle ja muulle tilpehöörille lähinnä. Alakerran terassille tehdään ulkoilualuetta kissoille, ja pihalle olisi haaveissa saada myös grilli.

Kaikkea ei tietystikään toteuteta kerralla, lähinnä nuo seinät on nyt ensimmäisenä listalla, muut sitten pikkuhiljaa. Pyritään ainakin osa tavaroista hankkimaan myös käytettyinä, jos vain mahdollista, ja mahdollisesti sitten itse kunnostamaan ja muokkaamaan meille paremmin sopiviksi.

Mä en millään malta odottaa!

4 kommenttia:

 1. Voi, ihanan kuuloinen kämppä! Kisuillekin tulee mahtavat oltavat, kun saa ravata kahden kerroksen väliä ja ulkoilemaankin pääsee sitten joskus. Asun itse 7. kerroksessa, ja kieltämättä täältä joskus vähän kaipaa maan tasalle. Jopa linnut lentää vähän liian alhaalla täältä katsottuna, ainakin kisun mielestä :D Mutta toisaalta täältä onkin sitten hienot näköalat ympäristöön. Sopiiko udella paljonko tuollaisesta saa siellä päin pulittaa vuokraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Vuokrahinnoista ei mulla ole tietoa tuon kokoluokan asunnoissa, kun sekä tämä nykyinen että tuo tuleva on omistusasuntoja :)

   Poista
 2. Pakko uteliasuutta kysellä, että kenen omistusasuntoja nää on? :) Teidän ja maksatte lainanlyhennystä vaiko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J:n asuntoja ovat (tai siis tämä oli). Ja joo, lainaa sit lyhennellään. Mun ensisunnon edut, eli se, ettei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa säästetään sit mahdolliseen omakotitaloon tulevaisuudessa.

   Poista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.