4.1.2012

Lyhäreitä pohjoisesta

Ajattelin vinkata teille lukuvuoden 2010-2011 Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa tuotetuista fiktiivisistä lyhytelokuvista. Hemmetin hyvää jälkeä, vaikka vähän kotiinpäin vedänkin, kun suurin osa työryhmien tyypeistä on ainakin jollain lailla tuttuja ja itsekin olin yhdessä mukana.


Unfold (Kädessäni, 2011) from Institute for Northern Culture on Vimeo.

Kädessäni on se leffa, jonka työryhmässä olin itse mukana tiedottajana sekä yhtenä still-kuvaajana. Ihan mielettömän hieno ja karmiva yhtäaikaa, mielestäni. Ohjaaja suosittelee tämän katsottavaksi pimeässä huoneessa, koko näytön suuruudelta ja nupit kaakossa! Pointsit muuten 10-vuotiaalle päätähdelle, Millalle hienosta jaksamisesta pitkinä kuvauspäivinä ja loistavista näyttelijäntaidoista, tämä oli Millan ensimmäinen leffa. Tämä leffa on reilussa puolessa vuodessa voittanut useita palkintoja eri festareilla Suomessa, ja on nyt lähdössä myös ulkomaille festareille.


Blind Date from Institute for Northern Culture on Vimeo.

Sokkotreffit on suosikkini näistä muista leffoista, hauska ja omalla tavallaan söpö. Mannisen Jari teki tässä leffassa kolmen ihmisen työt, ja ohjasi, käsikirjoitti ja näytteli leffassa. Taustalla soivat biisit on tehty leffaa varten erikseen, ja niiden pitäisi löytyä myös Youtubesta jostain.


Life Is Blues from Institute for Northern Culture on Vimeo.

Elämä on bluesin tarina sai inspiraatiota kuulemma ohjaaja-käsikirjoittajan omasta elämästä. Juhani tekee myös itse musiikkia nimellä Juuke '77, ja laulaa elokuvan lopputekstien taustalla soivan biisin. Leffa kuvattiin suurimmaksi osaksi yöaikaan Torniossa kolmen päivän aikana.


Love Is A Fist (2011) from Institute for Northern Culture on Vimeo.

Love Is a Fist jäi mulle henkilökohtaisesti etäisimmäksi leffaksi, mutta tykkään tosi paljon tämän leffan maailmasta. Vesikohtaukset on kuvattu Kemin uimahallissa yöaikaan, ja satunpa tietämään, että koko yön kestäneiden kuvausten jälkeen osa työryhmästä joutui vielä odottelemaan tienposkessa apua auton jätettyä välille matkalla Kemistä takaisin Tornioon.

Ja tämmöistä jälkeä tuottava koulutuslinja halutaan lopettaa?? Järki hoi!

2 kommenttia:

 1. Sokkotreffit oli mielestäni hyvä! :) Harmi ettei tuollaista osaamista osata arvostaa, kun kerta lopetetaan koko linja :/

  VastaaPoista
 2. Každý si zaslouží sexy partnera, který mu pri sexu v Liberci poskytne to, co potrebuje - free sex a divoké noci plné vášne.
  Promente svoje nejtajnejší erotické fantazie a sny ve skutecnost s nekým neokoukaným a neznámým
  a odvažte se. Pokud si myslíte, že život je moc krátký na to, aby
  jste ho strávili jen s jedním partnerem, jste na správném místě - naše sex seznamka je tu pro vás a sex
  v Brně na vás čeká.

  Here is my web-site seznameni

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.