19.1.2012

DUO, pohjeongelmaisten pelastus

Mulla on koko ikäni ollut paksut pohkeet. Sopivien saappaiden löytäminen on siis ollut käytännössä lähes mahdotonta. Pari vuotta sitten mulla oli yhdet tekonahkaiset, jotka käytin lopulta niin puhki, että pohjat irtosivat. Ennen joulua bongasin tädiltäni saappaat, jotka mahtuivat myös mulle, mutten löytänyt niitä mistään Oulun Prismoista, joissa niitä kuulemma myytiin.


Sitten törmäsin netissä liikkeeseen nimeltä DUO. Brittiläinen liike myy kenkiä ja saappaita, jotka sopivat myös melle, joiden jalat eivät ole ihan standardikokoiset. Saappaita saa oman pohkeenympäryksen mukaan väliltä 30-50 cm, ja muista kengistä löytyy kolme erilevyistä lestiä. Ihan huippua!


Itse päädyin tilaamaan tuolta perinteiset ratsastussaappaat mallissa Beech. Tilauksen tein sunnuntaina, ja saappaat tulivat kotiovelle torstaina, kuljetus oli ilmainen. Alkuun saappaat oli ihan hitusen tiukat, mutta antoivat käytössä nopeasti periksi, ja ovat nyt oikein sopivat. Hinnat tuolla on vähän suolaiset, lähempänä kahta sataa euroa ja ylikin saappaissa, mutta aidosta nahkasta ja varmasti sopivasta mallista sietääkin maksaa vähän enemmän, etenkin, kun klassiset mallit eivät juuri trendien vaihtelusta säiky.


Varmasti tulen tilaamaan tuolta saappaita vielä jatkossakin, kun budjetti sen sallii, näihin käytin joululahjarahojani sekä kamerani myynnistä saatuja rahoja, joten budjetti ei kaatunut. Oon muuten tässä about kuukauden aikana ostanut neljät kengät, hups. Yksi huippulöytö pitää esitellä vielä myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. ihanat kengät ! sulla on tosi kiva blogi, tää on tosi kivaa luettavaa :)

  http://draw-the-line-iida.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ihanat kengät! Itse haaveilen juuri tuon näköisistä kengistä. Pitää käydä vilkasemassa tuo nettikauppa.

  VastaaPoista
 3. Tosi tyylikkäät saappaat kyllä löysit!

  Se on kyllä ihan hullua että nykyään saappaatkin on tehty aika laihoille jaloille ja jos vielä ajattelee että talvella pitäisi mahtua kunnolla housutkin alle jne..

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Kokeile sellaisia "saapasjalkakissa" mallisia saappaita, löytyy varmaan nykyään parhaiten kirpparilta. Mulla on muutamat sellaiset äidin vanhoja, ja aivan ihania (vaikka mulla on kyllä oikeestaan aika honkkelipohkeet ja niihin jää hirveesti tyhjää). Luulen, että ne voisi olla todella imartelevat paksumpipohkeiselle, sillä eivät korosta nilkan ja pohkeen välistä kokoeroa, vaan ovat sulavat ja näyttävät, sopusuhteuttavat. Onnea etsintään!

  VastaaPoista

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.